Waxinelichtje met boodschap: de perfecte manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan elke gelegenheid

Sfeervolle kaars met persoonlijke boodschap

Waxinelichtjes met een boodschap zijn een prachtige manier om je gevoelens te uiten. Of het nu gaat om het uiten van dankbaarheid, liefde of medeleven, deze kleine kaarsjes kunnen een grote impact hebben. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren waarop je waxinelichtjes met een boodschap kunt gebruiken en hoe je ze kunt maken.

Wat zijn waxinelichtjes met een boodschap?

Waxinelichtjes met een boodschap zijn kleine kaarsjes waarop een persoonlijke boodschap is geschreven. Deze boodschap kan variëren van een simpele “dank je wel” tot een uitgebreide boodschap van liefde of medeleven. Waxinelichtjes met een boodschap zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je altijd iets kunt vinden dat past bij jouw gelegenheid.

Een waxinelichtje met boodschap wordt ook wel een ’troostlichtje’ genoemd en wordt vaak gebruikt als symbool van steun en medeleven bij rouw en verdriet.

Verschillende manieren om waxinelichtjes met een boodschap te gebruiken

Er zijn veel verschillende manieren waarop je waxinelichtjes met een boodschap kunt gebruiken. Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden:

Als cadeau

Waxinelichtjes met een boodschap zijn een mooi cadeau voor verschillende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, huwelijk of geboorte. Door een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het cadeau, maak je het extra bijzonder.

Bij een herdenking

Waxinelichtjes met een boodschap kunnen ook gebruikt worden bij herdenkingen. Door een kaarsje aan te steken met een boodschap van liefde of medeleven, laat je zien dat je aan iemand denkt.

Bij een afscheid

Bij een afscheid kunnen waxinelichtjes met een boodschap een mooie toevoeging zijn. Door een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het kaarsje, laat je zien dat je aan iemand denkt en dat je er voor diegene wilt zijn.

Een waxinelichtje met een boodschap kan meer betekenen dan duizend woorden.

Bij een ceremonie

Waxinelichtjes met een boodschap kunnen ook gebruikt worden bij ceremonies. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijksceremonie of een afscheidsceremonie. Door kaarsjes met een persoonlijke boodschap toe te voegen, maak je de ceremonie extra bijzonder.

Voor jezelf

Tot slot kun je waxinelichtjes met een boodschap ook voor jezelf gebruiken. Steek bijvoorbeeld een kaarsje aan met een boodschap van dankbaarheid of positiviteit. Zo creëer je een moment van rust en bezinning.

Waxinelichtje met boodschap

Hoe maak je waxinelichtjes met een boodschap?

Waxinelichtjes met een boodschap kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Hieronder bespreken we hoe je zelf waxinelichtjes met een boodschap kunt maken:

Benodigdheden

 • Waxinelichtjes
 • Pen of stift
 • Stickers
 • Waskrijtjes
 • Transferpapier

Stappenplan

 1. Kies de kleur van het waxinelichtje dat je wilt gebruiken.
 2. Schrijf met een pen of stift de boodschap op het waxinelichtje. Je kunt ook stickers gebruiken om de boodschap op het kaarsje te plakken.
 3. Kleur het waxinelichtje in met waskrijtjes. Door de warmte van het kaarsje smelt het krijt en wordt de boodschap zichtbaar.
 4. Wil je een afbeelding of foto op het waxinelichtje plaatsen? Gebruik dan transferpapier om de afbeelding op het kaarsje te krijgen.

Tips voor het gebruik van waxinelichtjes met een boodschap

Hieronder geven we een aantal tips voor het gebruik van waxinelichtjes met een boodschap:

 • Zorg voor een veilige ondergrond waarop je de kaarsjes kunt plaatsen.
 • Steek de kaarsjes aan op een veilige plek en houdt ze uit de buurt van brandbare materialen.
 • Laat de kaarsjes nooit onbeheerd achter.
 • Gebruik kaarsjes met een lange brandduur als je ze wilt gebruiken bij een herdenking of afscheid.
 • Zorg dat de boodschap goed leesbaar is.

Waxinelichtjes met een boodschap zijn een prachtige manier om je gevoelens te uiten. Of je nu een cadeau wilt geven, een herdenking wilt houden of gewoon een moment van rust en bezinning wilt creëren, deze kleine kaarsjes kunnen een grote impact hebben. Door ze zelf te maken, kun je de boodschap nog persoonlijker maken. Let wel op dat je de kaarsjes veilig gebruikt en nooit onbeheerd achterlaat.

Scroll naar boven