Verkopen via bol.com zonder KVK-nummer? Ontdek hier hoe het kan!

Verkopen op Bol com zonder KvK nummer nodig

Heb je geen KVK-nummer maar wil je toch graag producten verkopen via Bol.com? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel bespreken we alle belangrijke zaken rondom het verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer. We gaan in op de voor- en nadelen, de vereisten en de stappen die je moet nemen om dit te kunnen doen.

Wat zijn de voordelen van verkopen via Bol.com?

Bol.com is een van de grootste online marktplaatsen van Nederland. Door je producten hier te verkopen, bereik je een groot publiek. Bol.com biedt daarnaast verschillende voordelen voor verkopers, zoals:

 • Groot bereik: Bol.com heeft een groot klantenbestand en is een bekende naam in Nederland. Hierdoor bereik je een groot publiek en vergroot je je kansen op verkoop.
 • Betrouwbare partner: Bol.com staat bekend als een betrouwbare partner voor zowel kopers als verkopers. Dit kan de verkoop van jouw producten ten goede komen.
 • Gemakkelijk platform: Bol.com biedt een gebruiksvriendelijk platform met handige tools voor verkopers, zoals een dashboard waar je je verkopen en voorraad kunt bijhouden.

Wat zijn de nadelen van verkopen via Bol.com zonder KVK-nummer?

Hoewel het verkopen via Bol.com zonder KVK-nummer mogelijk is, zijn er ook nadelen verbonden aan deze keuze. We noemen er een aantal:

  Beperkte mogelijkheden: Als verkoper zonder kvk-nummer ben je beperkt in de mogelijkheden die Bol.com biedt. Zo kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van de fulfilment service van Bol.com.

 • Minder vertrouwen: Doordat je geen KVK-nummer hebt, kan dit bij sommige klanten minder vertrouwen wekken. Een KVK-nummer geeft immers aan dat je als ondernemer geregistreerd staat.
 • Lastiger om zakelijke klanten te bereiken: Als je producten verkoopt aan zakelijke klanten, kan het ontbreken van een KVK-nummer een belemmering zijn. Veel zakelijke klanten willen namelijk alleen zaken doen met geregistreerde ondernemers.

Verkopen via bolcom zonder kvknummer

Wat zijn de vereisten voor het verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer?

Als je producten wilt verkopen via Bol.com zonder KVK-nummer, zijn er wel een aantal vereisten waar je aan moet voldoen. We zetten ze voor je op een rij:

 • Geldig legitimatiebewijs: Om te kunnen verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer, moet je een geldig legitimatiebewijs hebben. Dit kan bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart zijn.
 • Bankrekening: Je hebt een Nederlandse bankrekening nodig om betalingen te kunnen ontvangen.
 • Adres in Nederland: Je moet een adres in Nederland hebben waar je producten kunt opslaan en verzenden.

Wat zijn de stappen om te verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer?

Als je aan de vereisten voldoet, kun je aan de slag om te verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer. We bespreken de stappen die je moet nemen:

 1. Maak een account aan op Bol.com als particuliere verkoper.
 2. Vul alle gevraagde gegevens in, zoals je adres en bankrekeningnummer.
 3. Upload een geldig legitimatiebewijs.
 4. Wacht tot Bol.com je account heeft goedgekeurd.
 5. Maak een product aan en plaats deze op Bol.com.
 6. Wacht tot je product is verkocht en verzend het naar de koper.
 7. Ontvang de betaling op je bankrekening.

Hoe kun je je producten het beste presenteren op Bol.com?

Als je producten verkoopt via Bol.com, is het belangrijk om deze goed te presenteren. Dit vergroot de kans op verkoop. Enkele tips:

 • Maak goede foto’s: Zorg voor duidelijke foto’s van je producten. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende hoeken en laat de details goed zien.
 • Schrijf een goede productomschrijving: Beschrijf je product zo volledig mogelijk en vermeld alle belangrijke kenmerken en specificaties.
 • Gebruik de juiste zoekwoorden: Zorg ervoor dat je product goed vindbaar is door de juiste zoekwoorden te gebruiken in de titel en de omschrijving.
 • Stel een goede prijs vast: Zorg dat je prijs competitief is en in lijn ligt met vergelijkbare producten op Bol.com.

Verkopen op Bol com zonder Kamer van Koophandel

Hoe zit het met de belasting als je verkoopt op Bol.com zonder KVK-nummer?

Als je producten verkoopt via Bol.com zonder KVK-nummer, ben je nog steeds verplicht om belasting te betalen. Je moet namelijk inkomstenbelasting betalen over de winst die je maakt met de verkoop van je producten. Houd hier rekening mee en zorg dat je je belastingzaken goed op orde hebt.

Wat zijn de risico’s van verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer?

Als je ervoor kiest om te verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer, brengt dit wel enige risico’s met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld minder goed beschermd als er iets misgaat met de verkoop. Enkele risico’s:

Het is niet mogelijk om via bol.com te verkopen zonder een geldig KVK-nummer.

 • Geen bescherming bij geschillen: Als er een geschil ontstaat met een klant, ben je als verkoper zonder KVK-nummer minder goed beschermd. Bol.com kan bijvoorbeeld minder snel bemiddelen in het conflict.
 • Geen aanspraak op verzekeringen: Als je producten beschadigd raken tijdens het transport, kun je als verkoper zonder KVK-nummer geen aanspraak maken op de verzekering van Bol.com.
 • Minder professioneel imago: Het ontbreken van een KVK-nummer kan een minder professioneel imago geven aan je bedrijf. Dit kan minder vertrouwen wekken bij klanten.

Welke producten kun je verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer?

Als particuliere verkoper kun je niet alle producten verkopen op Bol.com. Er zijn een aantal producten waarvoor je een KVK-nummer nodig hebt. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Producten die niet in Nederland zijn toegestaan
 • Producten die een vergunning of certificaat vereisen
 • Producten die alleen door een geregistreerd bedrijf verkocht mogen worden

Bol com verkoop zonder KvK vereisten

Hoe zit het met de commissie die Bol.com vraagt?

Als je producten verkoopt via Bol.com, vraagt Bol.com een commissie over de verkoopprijs. Als particuliere verkoper betaal je een commissie van 15% over de verkoopprijs (exclusief BTW). Deze commissie wordt automatisch ingehouden op de uitbetaling van je verkoopopbrengsten.

“Het is niet mogelijk om te verkopen via bol.com zonder een geldig KVK-nummer. Dit is een vereiste om de betrouwbaarheid en legitimiteit van verkopers te waarborgen.”

Kan ik als particuliere verkoper gebruik maken van de fulfilment service van Bol.com?

Als particuliere verkoper kun je geen gebruik maken van de fulfilment service van Bol.com. Deze service is alleen beschikbaar voor geregistreerde ondernemers met een KVK-nummer.

Hoe kan ik het beste omgaan met klantenservice?

Als je producten verkoopt via Bol.com, is het belangrijk om goede klantenservice te bieden. Enkele tips:

 • Reageer snel op vragen van klanten: Zorg dat je snel reageert op vragen van klanten en bied indien mogelijk een oplossing.
 • Wees duidelijk over de levering: Geef duidelijk aan wat de verwachte levertijd is en houd klanten op de hoogte van de status van hun bestelling.
 • Ga professioneel om met klachten: Als er een klacht is, ga dan professioneel om met de situatie en bied een passende oplossing.

Verkopen op Bol.com zonder KVK-nummer is mogelijk, maar brengt wel enige risico’s met zich mee. Als particuliere verkoper ben je bijvoorbeeld beperkt in de mogelijkheden en minder goed beschermd bij geschillen. Toch kan het voor sommige verkopers een goede keuze zijn, bijvoorbeeld als je nog niet geregistreerd staat als ondernemer. Zorg wel dat je aan alle vereisten voldoet en dat je je belastingzaken goed op orde hebt. Met goede klantenservice en een professionele presentatie van je producten kun je succesvol zijn op Bol.com als particuliere verkoper.

Scroll naar boven