Van kort naar lang haar met extensions: Ontdek de ultieme transformatie!

Extensions voor een complete haar make over

Extensions zijn de perfecte oplossing voor iedereen die graag zijn of haar haar langer wil maken zonder te hoeven wachten tot het natuurlijk groeit. Het is een geweldige manier om je look te veranderen en een nieuwe stijl uit te proberen. In dit artikel gaan we dieper in op het proces van het verlengen van kort haar met extensions. We bespreken de verschillende soorten extensions die beschikbaar zijn, hoe ze worden geïnstalleerd en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Soorten Extensions

Er zijn verschillende soorten extensions beschikbaar op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn de meest voorkomende soorten extensions:

 1. Clip-in Extensions
  Clip-in extensions zijn de meest populaire en gemakkelijkste optie voor het verlengen van kort haar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder de hulp van een professional. Het enige wat je nodig hebt is een kam en wat haarlak om ze op hun plaats te houden.

 2. Tape-in Extensions
  Tape-in extensions zijn gemaakt van dunne plakstrips die op het haar worden aangebracht. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen tot wel 8 weken blijven zitten. Het enige nadeel is dat ze niet geschikt zijn voor mensen met dun haar, omdat ze zichtbaar kunnen zijn.

 3. Weave Extensions
  Weave extensions worden geïnstalleerd door het haar in kleine vlechten te vlechten en vervolgens de extensions aan de vlechten vast te naaien. Dit type extensions blijft lang zitten en is geschikt voor alle haartypes. Het nadeel is dat het installatieproces langer duurt en dat het haar zwaar kan aanvoelen.

  Wist je dat het gebruik van extensions om van kort naar lang haar te gaan al dateert uit het oude Egypte? Cleopatra droeg al haarstukken om haar korte haar te verlengen en te verfraaien.

 4. Micro Ring Extensions
  Micro ring extensions worden geïnstalleerd door kleine metalen ringen om het haar en de extensions te klemmen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen tot wel 3 maanden blijven zitten. Het nadeel is dat ze niet geschikt zijn voor mensen met dun haar, omdat ze zichtbaar kunnen zijn.

Kiezen van de Juiste Extensions

Voordat je extensions koopt, is het belangrijk om het juiste type te kiezen dat bij je haartype past. Als je dun haar hebt, zijn clip-in extensions de beste optie, omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en niet zwaar zijn. Als je dik haar hebt, zijn micro ring extensions een goede optie, omdat ze het gewicht van het haar kunnen dragen.

Het is ook belangrijk om de juiste kleur te kiezen. De meeste extensions zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus kies een kleur die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur ligt. Als je twijfelt, kun je het beste een paar kleuren bestellen en ze vergelijken met je natuurlijke haarkleur.

“Met extensions kan je in een handomdraai van kort naar lang haar gaan en zo je look compleet veranderen.”

Van kort naar lang haar met extensions

Voorbereiden van het Haar

Voordat je extensions kunt installeren, moet je ervoor zorgen dat je haar schoon en droog is. Was je haar met een milde shampoo en gebruik conditioner om het zacht en glad te maken. Droog je haar vervolgens volledig af met een föhn voordat je begint met het installatieproces.

Installeren van de Extensions

Het installatieproces varieert afhankelijk van het type extensions dat je hebt gekozen. Hier zijn de basisstappen voor het installeren van clip-in extensions:

 1. Scheid een deel van je haar aan de achterkant van je hoofd en kam het uit.
 2. Plaats de clip-in extensions op de scheiding en druk ze voorzichtig vast.
 3. Herhaal dit proces totdat alle extensions zijn geïnstalleerd.
 4. Gebruik haarlak om de extensions op hun plaats te houden.

Voor tape-in extensions moet je de volgende stappen volgen:

 1. Scheid een deel van je haar aan de achterkant van je hoofd en plaats de tape-in extensions op de scheiding.
 2. Druk de extensions voorzichtig op het haar en zorg ervoor dat ze goed vastzitten.
 3. Herhaal dit proces totdat alle extensions zijn geïnstalleerd.
 4. Gebruik een stijltang om het haar te stylen en de extensions te verbergen.

Het installatieproces voor weave extensions en micro ring extensions is iets complexer en moet worden uitgevoerd door een professional.

Verzorgen van de Extensions

Om je extensions zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je extensions:

 1. Borstel je extensions regelmatig met een zachte borstel om klitten te voorkomen.
 2. Was je extensions niet te vaak en gebruik een milde shampoo om ze schoon te maken.
 3. Vermijd het gebruik van hitte op je extensions, omdat dit de kwaliteit kan verminderen.
 4. Gebruik speciale producten voor extensions om ze te verzorgen en te beschermen tegen beschadiging.

Extensions de oplossing voor kort haar

Verwijderen van de Extensions

Wanneer het tijd is om je extensions te verwijderen, is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen om schade aan je eigen haar te voorkomen. Hier zijn de stappen voor het verwijderen van clip-in extensions:

 1. Zoek de clips en maak ze voorzichtig los.
 2. Kam de extensions uit voordat je ze verwijdert om klitten te voorkomen.
 3. Was je haar en gebruik conditioner om het zacht en glad te maken.

Voor tape-in extensions moet je de volgende stappen volgen:

 1. Gebruik een speciale oplossing om de tape los te maken.
 2. Verwijder de extensions voorzichtig en kam ze uit voordat je ze verwijdert.
 3. Was je haar en gebruik conditioner om het zacht en glad te maken.

Het verwijderen van weave extensions en micro ring extensions moet worden uitgevoerd door een professional.

Extensions zijn een geweldige manier om je haar te verlengen en een nieuwe stijl uit te proberen. Er zijn verschillende soorten extensions beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste type extensions te kiezen dat bij je haartype past en de juiste kleur te kiezen die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur ligt. Het installatieproces varieert afhankelijk van het type extensions dat je hebt gekozen, maar het is belangrijk om je extensions goed te verzorgen om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Vergeet niet om je extensions op de juiste manier te verwijderen om schade aan je eigen haar te voorkomen.

Scroll naar boven