Tent met sanitair: de ideale oplossing voor een comfortabele kampeerervaring

Ruime tent met sanitairblok

Kamperen in een tent is voor veel mensen een geweldige manier om te genieten van de natuur en tot rust te komen. Maar wat als je ook graag wat meer comfort wilt tijdens het kamperen? Dan is een tent met sanitair de perfecte oplossing! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kamperen in een tent met sanitair.

Wat is een tent met sanitair?

Een tent met sanitair is een tent die is uitgerust met een eigen badkamer en toilet. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Sommige tenten hebben een eigen badkamer en toilet in de tent zelf, terwijl andere tenten zijn uitgerust met een aparte toiletruimte en douchevoorziening op korte afstand van de tent.

Voordelen van kamperen in een tent met sanitair

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kamperen in een tent met sanitair. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Comfort: Met een eigen badkamer en toilet hoef je niet langer gebruik te maken van de gemeenschappelijke voorzieningen op de camping. Dit zorgt voor extra comfort en privacy tijdens je verblijf.

  Wist je dat de eerste tenten met sanitair werden gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog door het Britse leger?

 • Hygiëne: Doordat je gebruik maakt van je eigen sanitair, hoef je je geen zorgen te maken over de hygiëne van de gemeenschappelijke voorzieningen op de camping.

 • Gemak: Je hoeft niet meer op zoek naar een vrij toilet of douche. Alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik.

 • Flexibiliteit: Met een eigen badkamer en toilet ben je niet afhankelijk van de openingstijden van de gemeenschappelijke voorzieningen op de camping. Je kunt zelf bepalen wanneer je gebruik maakt van het sanitair.

  “Een tent met sanitair is de perfecte combinatie van avontuur en comfort.”

 • Geschikt voor gezinnen: Een tent met sanitair is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Zo hoef je niet ’s nachts met je kinderen naar het toiletgebouw te lopen en kun je ze gemakkelijk wassen in de eigen badkamer.

Tent met sanitair

Soorten tenten met sanitair

Er zijn verschillende soorten tenten met sanitair verkrijgbaar. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Safaritent met sanitair: Een safaritent is een grote, luxe tent die van alle gemakken is voorzien. Sommige safaritenten zijn uitgerust met een eigen badkamer en toilet.

 • Glampingtent met sanitair: Glamping staat voor ‘glamorous camping’. Een glampingtent is een luxe tent die van alle gemakken is voorzien. Ook deze tenten zijn vaak uitgerust met een eigen badkamer en toilet.

 • Tent met eigen sanitair: Er zijn ook tenten verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen met een eigen badkamer en toilet. Deze tenten zijn vaak wat kleiner dan safaritenten en glampingtenten.

Waar kun je kamperen in een tent met sanitair?

Er zijn verschillende campings in Nederland en daarbuiten waar je kunt kamperen in een tent met sanitair. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Roompot: Roompot heeft verschillende campings in Nederland en Europa waar je kunt kamperen in een tent met sanitair.

 • Vacanceselect: Vacanceselect heeft een ruim aanbod aan campings in Europa waar je kunt kamperen in een tent met sanitair.

 • Eurocamp: Eurocamp biedt verschillende tenten met sanitair aan op campings in Europa.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tent met sanitair?

Bij het kiezen van een tent met sanitair zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Grootte: Zorg dat de tent groot genoeg is voor het aantal personen waarmee je kampeert.

 • Ligging: Kies een tent die op een gunstige plek op de camping staat. Denk hierbij aan de afstand tot de gemeenschappelijke voorzieningen, maar ook aan de ligging ten opzichte van de zon.

 • Sanitair: Controleer goed welke voorzieningen er aanwezig zijn in de tent. Is er een toilet en douche aanwezig? En zijn deze voorzieningen van goede kwaliteit?

 • Budget: Tenten met sanitair zijn vaak wat duurder dan gewone tenten. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je budget.

Tent met eigen badkamer

Tips voor het kamperen in een tent met sanitair

Hieronder hebben we nog een aantal tips voor je die het kamperen in een tent met sanitair nog leuker en comfortabeler maken:

 • Zorg voor goede verlichting in de tent, zodat je ook ’s avonds goed kunt zien.

 • Neem voldoende handdoeken en toiletpapier mee, zodat je niet zonder komt te zitten.

 • Maak gebruik van de aanwezige kookgelegenheid om zelf te koken. Zo bespaar je geld en kun je genieten van zelfgemaakte maaltijden.

 • Zorg voor voldoende opbergruimte in de tent, zodat je spullen netjes en georganiseerd blijven.

 • Neem voldoende warme kleding mee, ook als het zomer is. Het kan ’s nachts flink afkoelen.

Kamperen in een tent met sanitair is een geweldige manier om te genieten van de natuur en tegelijkertijd te profiteren van extra comfort en privacy. Er zijn verschillende soorten tenten met sanitair verkrijgbaar en er zijn tal van campings waar je kunt kamperen in een tent met sanitair. Door goed op te letten bij het kiezen van een tent en door gebruik te maken van onze tips, zul je een onvergetelijke kampeerervaring hebben!

Scroll naar boven