Schuur met kantoor: de ideale oplossing voor thuiswerken

Een schuur met kantoor voor startups

Misschien heb je er wel eens over nagedacht om een kantoor aan huis te creëren, maar heb je geen extra ruimte in huis. Gelukkig is er een oplossing die dichterbij is dan je denkt: je schuur ombouwen tot kantoor! In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het omzetten van je schuur naar een functionele werkruimte.

Het belang van een goede werkruimte

Een goede werkruimte is essentieel voor een productieve werkdag. Het kan moeilijk zijn om thuis te werken als je niet de juiste ruimte hebt om je te concentreren. Een eigen kantoor aan huis kan daarom de oplossing zijn. Het geeft je de mogelijkheid om je af te zonderen van de rest van het huis en je volledig te focussen op je werk.

Het voordeel van een schuur als kantoor

Een schuur kan de perfecte plek zijn om je werkruimte te creëren. Het biedt een aparte ruimte waar je je kunt terugtrekken en is vaak groot genoeg om een bureau, stoel en opbergruimte te plaatsen. Bovendien is het relatief voordelig om een schuur om te bouwen tot kantoor in vergelijking met het bouwen van een volledig nieuw gebouw.

Schuur met kantoor

Een geschikte schuur vinden

Als je een schuur wilt ombouwen tot kantoor, is het belangrijk om een geschikt exemplaar te vinden. Een schuur die geschikt is voor een kantoor moet groot genoeg zijn om een bureau en andere benodigdheden te plaatsen. Bovendien moet de schuur in goede staat zijn en geen grote reparaties nodig hebben.

Het verbouwproces

Als je een geschikte schuur hebt gevonden, is het tijd om te beginnen met de verbouwing. Het is belangrijk om eerst te bepalen wat je precies wilt met de ruimte. Wil je alleen een bureau en stoel plaatsen, of wil je ook opbergruimte en een vergadertafel? Zodra je weet wat je wilt, kun je beginnen met het inrichten van de ruimte.

Isolatie en ventilatie

Een belangrijk aspect van een kantoor aan huis is isolatie en ventilatie. Zorg ervoor dat de schuur goed geïsoleerd is om warmte binnen te houden in de winter en koelte in de zomer. Daarnaast is goede ventilatie belangrijk om frisse lucht binnen te laten en vocht te voorkomen.

“Een schuur met kantoor is de perfecte combinatie van praktisch en professioneel.”

Kantoor in de schuur voor creatievelingen

Elektriciteit en verlichting

Een kantoor aan huis heeft natuurlijk elektriciteit en verlichting nodig. Zorg ervoor dat er voldoende stopcontacten zijn voor alle apparaten die je gebruikt en plaats goede verlichting om vermoeide ogen te voorkomen.

Vloerbedekking en raambekleding

Een comfortabele vloerbedekking kan helpen om de ruimte gezelliger te maken en geluid te dempen. Kies voor een vloerbedekking die gemakkelijk schoon te maken is, zoals tapijt of vinyl. Daarnaast is raambekleding belangrijk om de zon buiten te houden en privacy te bieden.

Meubels en opbergruimte

Een bureau en stoel zijn natuurlijk essentieel voor een kantoor aan huis, maar er zijn nog veel meer meubels die je kunt plaatsen. Denk aan een boekenkast, opbergkasten of een vergadertafel. Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt om je werkplek georganiseerd te houden.

Een moderne schuur met kantoorruimte

De juiste sfeer creëren

Een kantoor aan huis moet niet alleen functioneel zijn, maar ook een fijne sfeer hebben. Kies voor kleuren en decoraties die bij jou passen en die je inspireren. Plaats planten voor een gezellige uitstraling en zorg voor voldoende daglicht om vermoeide ogen te voorkomen.

De juiste vergunningen aanvragen

Als je een schuur wilt ombouwen tot kantoor, is het belangrijk om de juiste vergunningen aan te vragen. Dit verschilt per gemeente, dus informeer bij de gemeente wat de regels zijn. Houd er rekening mee dat je mogelijk toestemming nodig hebt van de buren als de schuur dichtbij de erfgrens staat.

Het voordeel van een aparte ingang

Als je klanten ontvangt in je kantoor aan huis, kan een aparte ingang handig zijn. Dit zorgt ervoor dat je klanten niet door je privéruimte hoeven te lopen en geeft een professionele uitstraling.

Een schuur met kantoor wordt ook wel een “schuurkantoor” genoemd en is een populaire trend onder thuiswerkers in Nederland.

Schuur met kantoor voor ambachtslieden

Verzekeringen

Als je een kantoor aan huis hebt, is het belangrijk om te controleren of je verzekering dit dekt. Sommige verzekeraars dekken niet automatisch schade aan een gebouw dat wordt gebruikt als kantoor aan huis. Informeer bij je verzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Internet en telefoon

Een kantoor aan huis heeft natuurlijk internet en telefoon nodig. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt en kies voor een telefoonabonnement dat past bij je behoeften.

Werken in een schuur: de voordelen

Een kantoor aan huis in een schuur heeft veel voordelen. Je hebt een aparte ruimte om te werken, waardoor je je beter kunt concentreren. Bovendien is het relatief goedkoop om een schuur om te bouwen tot kantoor en kun je de ruimte volledig naar eigen wens inrichten.

Kantoor aan huis in de schuur

Werken in een schuur: de nadelen

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het werken in een schuur. Een schuur kan bijvoorbeeld koud zijn in de winter en warm in de zomer, tenzij je goede isolatie en ventilatie hebt. Daarnaast kan een schuur niet geschikt zijn voor klanten die je wilt ontvangen, tenzij je een aparte ingang hebt.

Alternatieven voor een schuur als kantoor

Als een schuur niet geschikt is als kantoor aan huis, zijn er nog andere alternatieven. Denk aan een tuinhuis, een bijgebouw of een garage. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte en staat van het gebouw en of het geschikt is voor een kantoor.

Een kantoor aan huis inrichten: tips

Of je nu een schuur, tuinhuis of garage ombouwt tot kantoor, er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van de ruimte. Zorg voor voldoende opbergruimte, kies voor een comfortabele stoel en plaats goede verlichting om vermoeide ogen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede sfeer en een professionele uitstraling.

Een professioneel kantoor in de schuur

Een kantoor aan huis: de toekomst

Een kantoor aan huis wordt steeds populairder. Door de ontwikkelingen op het gebied van technologie en communicatie is het steeds makkelijker om thuis te werken. Daarnaast kan een kantoor aan huis kosten besparen en zorgen voor meer flexibiliteit.

Een schuur ombouwen tot kantoor kan de perfecte oplossing zijn als je een aparte werkruimte wilt creëren. Zorg voor goede isolatie, ventilatie, elektriciteit en verlichting en creëer een fijne sfeer. Informeer bij de gemeente naar de juiste vergunningen en zorg voor een stabiele internet- en telefoonverbinding. Met deze tips kun je een functionele en comfortabele werkruimte creëren in je achtertuin.

Scroll naar boven