Ramen met ingebouwde jaloezien: de perfecte oplossing voor privacy en stijlvolle uitstraling

Elegante raamdecoratie met jaloezie n

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Ze laten licht binnen en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Maar soms wil je misschien wat meer privacy of de hoeveelheid licht die binnenkomt regelen. Dat is waar ramen met ingebouwde jaloezieën van pas komen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze innovatieve ramen.

Wat zijn ramen met ingebouwde jaloezieën?

Ramen met ingebouwde jaloezieën zijn ramen waarbij de jaloezieën tussen de glaslagen zijn ingebouwd. Dit betekent dat de jaloezieën nooit vuil worden, niet beschadigd raken en niet blootgesteld worden aan weersinvloeden. Dit type ramen biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele ramen met externe jaloezieën.

Hoe werken ramen met ingebouwde jaloezieën?

Ramen met ingebouwde jaloezieën werken op dezelfde manier als traditionele ramen. Het verschil is dat de jaloezieën tussen de glaslagen zijn ingebouwd. Er zijn twee manieren om de jaloezieën te bedienen: handmatig of automatisch. Bij handmatige bediening worden de jaloezieën bediend met een draaiknop of een trekkoord. Bij automatische bediening worden de jaloezieën bediend met een afstandsbediening of een wandschakelaar.

Ramen met ingebouwde jaloezien

Voordelen van ramen met ingebouwde jaloezieën

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van ramen met ingebouwde jaloezieën:

 1. Privacy: Met ramen met ingebouwde jaloezieën kun je de jaloezieën sluiten om meer privacy te creëren. Dit is vooral handig voor ramen die uitkijken op drukke straten of buren.

 2. Lichtregeling: Met ramen met ingebouwde jaloezieën kun je de hoeveelheid licht die binnenkomt regelen. Dit is handig voor ramen die veel direct zonlicht krijgen.

 3. Onderhoudsvrij: Omdat de jaloezieën tussen de glaslagen zijn ingebouwd, zijn ze beschermd tegen vuil en weersinvloeden. Dit betekent dat ze niet vaak schoongemaakt hoeven te worden en langer meegaan dan traditionele jaloezieën.

 4. Energiebesparing: Ramen met ingebouwde jaloezieën hebben een hogere energie-efficiëntie dan traditionele ramen. Dit komt doordat de jaloezieën tussen de glaslagen zitten en de warmte beter vasthouden.

 5. Esthetiek: Ramen met ingebouwde jaloezieën hebben een strak en modern uiterlijk. Dit kan de uitstraling van je huis verbeteren en de waarde ervan verhogen.

Nadelen van ramen met ingebouwde jaloezieën

Hoewel er veel voordelen zijn verbonden aan het gebruik van ramen met ingebouwde jaloezieën, zijn er ook enkele nadelen:

 1. Kosten: Ramen met ingebouwde jaloezieën zijn duurder dan traditionele ramen. Dit komt doordat ze complexer zijn om te maken en te installeren.

 2. Reparatie: Als er een probleem is met de jaloezieën, kan het moeilijk zijn om ze te repareren. Dit komt doordat ze tussen de glaslagen zijn ingebouwd.

Soorten ramen met ingebouwde jaloezieën

Er zijn verschillende soorten ramen met ingebouwde jaloezieën beschikbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende:

 1. Dubbel glas met jaloezieën: Dit type raam heeft twee glaslagen met jaloezieën ertussen. Dit is de meest voorkomende vorm van ramen met ingebouwde jaloezieën.

 2. Triple glas met jaloezieën: Dit type raam heeft drie glaslagen met jaloezieën ertussen. Dit biedt extra isolatie en energiebesparing.

 3. Schuiframen met jaloezieën: Dit type raam heeft schuifbare jaloezieën tussen de glaslagen. Dit is handig voor ramen die moeilijk te bereiken zijn.

 4. Draaikiepramen met jaloezieën: Dit type raam heeft draaibare jaloezieën tussen de glaslagen. Dit is handig voor ramen die veel direct zonlicht krijgen.

Jaloezie n als raambehandeling

Materialen voor ramen met ingebouwde jaloezieën

Ramen met ingebouwde jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende:

 1. PVC: PVC-ramen zijn betaalbaar en duurzaam. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en hebben een goede isolatie.

 2. Aluminium: Aluminium-ramen zijn sterk en duurzaam. Ze zijn ook licht van gewicht en hebben een moderne uitstraling.

 3. Hout: Houten ramen hebben een warme uitstraling en zijn geschikt voor oudere huizen. Ze vereisen echter meer onderhoud dan andere materialen.

Installatie van ramen met ingebouwde jaloezieën

Het installeren van ramen met ingebouwde jaloezieën is een complex proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een professional. Hieronder bespreken we de stappen die betrokken zijn bij het installeren van deze ramen:

 1. Verwijder het oude raam: Het eerste wat moet gebeuren, is het verwijderen van het oude raam. Dit moet voorzichtig gebeuren om beschadiging van het kozijn te voorkomen.

 2. Meet het kozijn: Het kozijn moet nauwkeurig worden gemeten om ervoor te zorgen dat het nieuwe raam goed past.

 3. Maak het kozijn schoon: Het kozijn moet grondig worden schoongemaakt voordat het nieuwe raam wordt geïnstalleerd.

 4. Plaats het nieuwe raam: Het nieuwe raam moet voorzichtig worden geplaatst en vastgezet.

 5. Test het raam: Het raam moet worden getest om er zeker van te zijn dat het goed werkt en goed sluit.

Onderhoud van ramen met ingebouwde jaloezieën

Ramen met ingebouwde jaloezieën vereisen weinig onderhoud. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven:

 1. Reinig de ramen regelmatig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.

 2. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of schuurpapier.

 3. Controleer regelmatig of de jaloezieën goed werken en niet vastzitten.

 4. Repareer eventuele problemen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

Luxe ramen met jaloezie n

Kosten van ramen met ingebouwde jaloezieën

Ramen met ingebouwde jaloezieën zijn duurder dan traditionele ramen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type raam, het materiaal en de grootte. Over het algemeen kun je verwachten dat je tussen de €500 en €1000 per raam betaalt.

Ramen met ingebouwde jaloezieën zijn een innovatieve oplossing voor privacy en lichtregeling. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele ramen, zoals energiebesparing, onderhoudsgemak en esthetiek. Hoewel ze duurder zijn dan traditionele ramen, zijn ze de investering waard voor de voordelen die ze bieden. Als je geïnteresseerd bent in het installeren van ramen met ingebouwde jaloezieën, zoek dan een professional die ervaring heeft met dit type raam en vraag om een offerte.

“Met ramen met ingebouwde jaloezien heb je altijd de controle over de hoeveelheid licht en privacy in huis.”

Scroll naar boven