Putemmer met staal: de ultieme oplossing voor duurzaam afvalbeheer

Milieuvriendelijke putemmer van staal voor afvalbeheer

Putemmers zijn een onmisbaar hulpmiddel in de bouw en constructie-industrie. Het is een type emmer dat wordt gebruikt om beton en andere materialen te dragen en te transporteren. Putemmers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal, kunststof en hout. In dit artikel gaan we dieper in op putemmers met staal als materiaal.

Putemmer met staal is een traditionele Nederlandse emmer gemaakt van verzinkt staal en wordt gebruikt voor het dragen van water en andere vloeistoffen.

Wat is een putemmer?

Een putemmer is een emmer met een platte bodem en een handvat. Het wordt gebruikt om beton, mortel, cement en andere materialen te dragen en te transporteren. Putemmers worden meestal gebruikt in de bouw- en constructie-industrie, maar ook in andere sectoren waar materialen moeten worden verplaatst.

“Putemmer met staal, een onafscheidelijk duo voor de bouw van de toekomst.”

Waarom kiezen voor een putemmer met staal?

Putemmers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder kunststof, hout en staal. Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een putemmer met staal als materiaal:

 • Duurzaamheid: Staal is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en corrosie. Hierdoor gaat een putemmer met staal langer mee dan een emmer van kunststof of hout.

 • Veiligheid: Staal is een zeer veilig materiaal om te gebruiken in de bouw en constructie-industrie. Het is bestand tegen hoge temperaturen en is niet ontvlambaar.

 • Handzaamheid: Putemmers met staal zijn vaak lichter dan houten putemmers en gemakkelijker te hanteren dan kunststof putemmers. Dit maakt het gemakkelijker om materialen te dragen en te transporteren.

 • Hygiëne: Staal is een zeer hygiënisch materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is. Dit is vooral belangrijk in de voedingsindustrie, waar hygiëne van groot belang is.

 • Milieuvriendelijkheid: Staal is een zeer milieuvriendelijk materiaal, omdat het volledig recyclebaar is. Dit betekent dat het geen schadelijke effecten heeft op het milieu en dat het kan worden hergebruikt.

Putemmer met staal

Verschillende soorten putemmers met staal

Er zijn verschillende soorten putemmers met staal als materiaal. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten:

 • Standaard putemmer: Dit is de meest voorkomende putemmer met staal als materiaal. Het heeft een platte bodem en een handvat aan de bovenkant.

 • Putemmer met deksel: Deze putemmer heeft een deksel dat kan worden afgesloten om het materiaal te beschermen tegen stof en vuil.

 • Afsluitbare putemmer: Deze putemmer heeft een afsluitbaar deksel en een vergrendelingsmechanisme om te voorkomen dat het materiaal eruit valt.

 • Stapelbare putemmer: Deze putemmer heeft een speciale vorm waardoor het gemakkelijk kan worden gestapeld. Dit bespaart ruimte en maakt het gemakkelijker om meerdere putemmers tegelijk te dragen.

Het gebruik van putemmers met staal

Putemmers met staal als materiaal worden voornamelijk gebruikt in de bouw- en constructie-industrie. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende toepassingen:

 • Betonmixen: Putemmers worden vaak gebruikt om beton te mixen. Het materiaal kan gemakkelijk worden gedragen en getransporteerd naar de juiste locatie.

 • Mortel: Mortel wordt ook vaak vervoerd in putemmers. Het is gemakkelijk om de juiste hoeveelheid mortel af te meten en te transporteren met een putemmer.

 • Cement: Putemmers worden ook gebruikt om cement te vervoeren. Dit kan handig zijn bij het aanbrengen van cement op moeilijk bereikbare plaatsen.

 • Andere materialen: Putemmers kunnen ook worden gebruikt om andere materialen te dragen en te transporteren, zoals grind, zand en stenen.

Het onderhoud van putemmers met staal

Het onderhoud van putemmers met staal is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en veilig kunnen worden gebruikt. Hieronder vindt u enkele tips voor het onderhoud van putemmers met staal:

 • Schoonmaken: Maak de putemmer na elk gebruik schoon met water en zeep om vuil en stof te verwijderen.

 • Droog houden: Laat de putemmer na het schoonmaken goed drogen om roestvorming te voorkomen.

 • Smeren: Smeer het handvat van de putemmer regelmatig met olie om het soepel te houden.

 • Opslag: Bewaar de putemmer op een droge en veilige plaats om beschadiging en roestvorming te voorkomen.

Effici nt afvalbeheer met stalen putemmer

Waar putemmers met staal kopen?

Putemmers met staal als materiaal zijn verkrijgbaar bij verschillende bouwmarkten en online winkels. Het is belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare leverancier die hoogwaardige putemmers aanbiedt tegen een redelijke prijs.

De kosten van putemmers met staal

De kosten van putemmers met staal kunnen variëren afhankelijk van het type, de grootte en de kwaliteit. Over het algemeen zijn putemmers met staal duurder dan putemmers van kunststof of hout, vanwege de duurzaamheid van het materiaal.

Putemmers met staal als materiaal zijn een belangrijk hulpmiddel in de bouw- en constructie-industrie. Ze zijn duurzaam, veilig, handzaam, hygiënisch en milieuvriendelijk. Er zijn verschillende soorten putemmers met staal verkrijgbaar en ze worden gebruikt voor het mixen en transporteren van beton, mortel, cement en andere materialen. Het onderhoud van putemmers met staal is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en veilig kunnen worden gebruikt. Putemmers met staal zijn verkrijgbaar bij verschillende bouwmarkten en online winkels tegen verschillende prijzen.

Scroll naar boven