Polygel set met lamp: de perfecte oplossing voor salonwaardige nagels

Polygel set met lamp Het beste voor je nagels

Een polygel set met lamp is een complete set voor het aanbrengen van polygel nagels, inclusief een UV- of LED-lamp om de gel uit te harden. Polygel is een relatief nieuw materiaal dat wordt gebruikt voor het verlengen en verstevigen van nagels. Het is een combinatie van acryl- en gelnagels, waardoor het de voordelen van beide materialen heeft en de nadelen vermijdt. Met een polygel set met lamp kun je thuis professionele resultaten bereiken zonder naar de salon te gaan.

Voorbereiding

Voordat je begint met het aanbrengen van de polygel, is het belangrijk om je nagels goed voor te bereiden. Begin met het verwijderen van eventuele oude nagellak en het vijlen van je nagels in de gewenste vorm. Duw vervolgens voorzichtig je nagelriemen terug en verwijder eventuele losse velletjes rond je nagels. Reinig je nagels met een nagelreiniger om eventuele olie of vuil te verwijderen en breng een primer aan om de hechting van de polygel te verbeteren.

Het aanbrengen van de polygel

Nu je nagels zijn voorbereid, kun je beginnen met het aanbrengen van de polygel. Breng eerst een base coat aan op je nagels en laat deze uitharden onder de lamp. Vervolgens kun je de polygel aanbrengen met een speciale polygel penseel. Gebruik een kleine hoeveelheid gel en verdeel deze gelijkmatig over je nagel. Zorg ervoor dat je de gel niet te dicht bij je nagelriemen aanbrengt om te voorkomen dat de gel gaat liften.

Polygel set met lamp

Het vormgeven van de nagels

Na het aanbrengen van de polygel kun je beginnen met het vormgeven van je nagels. Polygel is flexibeler dan acryl en harder dan gel, waardoor het gemakkelijker te vormen is. Gebruik een vijl om de polygel in de gewenste vorm te vijlen. Begin met een grove vijl en werk vervolgens naar een fijne vijl om de nagel glad te maken. Zorg ervoor dat je de nagel niet te dun vijlt om te voorkomen dat deze breekt.

Het uitharden van de polygel

Na het vormgeven van de nagels is het tijd om de polygel uit te harden onder de lamp. Het uitharden van de gel duurt meestal 60 tot 120 seconden, afhankelijk van de kracht van de lamp. Als je een UV-lamp gebruikt, duurt het uitharden meestal langer dan bij een LED-lamp. Zorg ervoor dat je de nagels volledig laat uitharden voordat je verder gaat met de volgende stap.

Het aanbrengen van de kleur

Als je een gekleurde polygel wilt, kun je nu de kleur aanbrengen. Breng de kleur gelijkmatig aan op je nagels en laat deze uitharden onder de lamp. Breng indien nodig een tweede laag aan voor een diepere kleur. Als je een French manicure wilt, kun je de kleur aanbrengen op het nagelbed en de nageluiteinden wit laten.

Polygel set met lamp Perfecte nageloplossing

Het uitharden van de kleur

Na het aanbrengen van de kleur is het belangrijk om de nagels opnieuw uit te harden onder de lamp. Dit zorgt ervoor dat de kleur goed hecht en voorkomt dat deze afbladdert of vervaagt. Laat de nagels volledig uitharden voordat je verder gaat met de volgende stap.

“Met een polygel set en lamp creëer je in een handomdraai de mooiste nagels.”

Het aanbrengen van de top coat

Als laatste stap breng je een top coat aan op je nagels om ze te beschermen en te laten glanzen. Breng de top coat gelijkmatig aan op je nagels en laat deze uitharden onder de lamp. Breng indien nodig een tweede laag aan voor extra glans.

Polygel set met lamp is een innovatieve nagelverlengingstechniek die de voordelen van gel en acryl combineert en binnen enkele minuten uithardt onder een LED-lamp.

Het verwijderen van de polygel

Als je de polygel wilt verwijderen, kun je dit het beste laten doen door een professional. Het verwijderen van de gel kan de nagels beschadigen als het niet goed wordt gedaan. Als je het zelf wilt doen, kun je het beste een nagelvijl gebruiken om de bovenste laag van de gel af te vijlen en vervolgens een acetonoplossing gebruiken om de rest van de gel te verwijderen.

Polygel set met lamp Salonniveau nagelset

Voordelen van een polygel set met lamp

Een polygel set met lamp heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele acryl- of gelnagels. Ten eerste is polygel flexibeler en lichter dan acryl, waardoor het comfortabeler is om te dragen. Ten tweede is het harder dan gel, waardoor het langer meegaat en minder snel breekt. Ten derde is het gemakkelijker aan te brengen dan acryl en minder gevoelig voor luchtbellen dan gel.

Nadelen van een polygel set met lamp

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van een polygel set met lamp. Ten eerste kan het aanbrengen van de gel enige oefening vereisen voordat je professionele resultaten bereikt. Ten tweede is het uitharden van de gel onder de lamp schadelijk voor de huid en ogen, dus het is belangrijk om een ​​veiligheidsbril te dragen en de gel niet aan te raken tijdens het uitharden.

Tips voor het gebruik van een polygel set met lamp

  • Lees de instructies zorgvuldig voordat je begint met het aanbrengen van de polygel.
  • Zorg ervoor dat je nagels goed zijn voorbereid voordat je begint met het aanbrengen van de gel.
  • Gebruik een kleine hoeveelheid gel om te voorkomen dat de gel gaat liften.
  • Vijl de nagel in de gewenste vorm voordat je de gel uithardt.
  • Laat de gel volledig uitharden voordat je verder gaat met de volgende stap.
  • Draag een veiligheidsbril tijdens het uitharden van de gel onder de lamp.
  • Vermijd contact met de huid en ogen tijdens het uitharden van de gel.
  • Breng een top coat aan om je nagels te beschermen en te laten glanzen.
  • Laat de gel verwijderen door een professional om beschadiging van de nagels te voorkomen.

Een polygel set met lamp is een handige en betaalbare manier om professionele resultaten te bereiken bij het aanbrengen van polygel nagels. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het aanbrengen en uitharden van de gel. Met de juiste voorbereiding en techniek kun je thuis mooie en duurzame nagels creëren met een polygel set met lamp.

Scroll naar boven