Ontdek de voordelen van een elektrische deurdranger met sensor

Energiezuinige deurdranger met bewegingsmelder

Een elektrische deurdranger met sensor is een apparaat dat wordt gebruikt om deuren automatisch te sluiten en te openen. Het werkt door middel van een sensor die de beweging van mensen detecteert en de deur opent en sluit. Dit apparaat wordt vaak gebruikt in openbare gebouwen, zoals scholen, kantoren en ziekenhuizen, maar kan ook thuis worden geïnstalleerd. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een elektrische deurdranger met sensor is, hoe het werkt, de verschillende soorten, de voordelen en hoe het te installeren.

Hoe Werkt een Elektrische Deurdranger met Sensor?

Een elektrische deurdranger met sensor werkt door middel van een sensor die de beweging van mensen detecteert en de deur opent en sluit. De sensor kan worden geactiveerd door beweging of door een knop in te drukken. Wanneer de sensor wordt geactiveerd, wordt er een signaal naar de motor gestuurd die de deur opent of sluit. De deurdranger heeft meestal een instelling waarmee de snelheid van de deur kan worden aangepast, zodat deze niet te snel of te langzaam opent of sluit.

Een elektrische deurdranger met sensor kan niet alleen de deur automatisch sluiten, maar ook detecteren of er nog iemand door de deur gaat en de deur openhouden.

Verschillende Soorten Elektrische Deurdrangers met Sensor

Er zijn verschillende soorten elektrische deurdrangers met sensor beschikbaar op de markt. De meest voorkomende zijn:

 1. Opbouw deurdranger: Dit type deurdranger wordt aan de bovenkant van de deur bevestigd en is zichtbaar.

 2. Inbouw deurdranger: Dit type deurdranger wordt in de deur zelf geïnstalleerd en is niet zichtbaar.

 3. Vloerveren: Dit type deurdranger wordt in de vloer geïnstalleerd en is niet zichtbaar.

 4. Hydraulische deurdranger: Dit type deurdranger maakt gebruik van hydraulische vloeistof om de deur te openen en te sluiten.

Elektrische deurdranger met sensor

Voordelen van een Elektrische Deurdranger met Sensor

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een elektrische deurdranger met sensor:

 1. Veiligheid: Een elektrische deurdranger met sensor maakt het mogelijk om de deur automatisch te sluiten, waardoor de veiligheid wordt verhoogd.

 2. Toegankelijkheid: Een elektrische deurdranger met sensor maakt het gemakkelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit om de deur te openen en te sluiten.

 3. Energiebesparing: Door de deur automatisch te sluiten, wordt er energie bespaard doordat er geen warmte of airconditioning verloren gaat.

 4. Gemak: Een elektrische deurdranger met sensor maakt het gemakkelijker om de deur te openen en te sluiten, vooral wanneer de handen vol zijn.

Installatie van een Elektrische Deurdranger met Sensor

Het installeren van een elektrische deurdranger met sensor kan een uitdaging zijn, vooral als u geen ervaring heeft met elektrische apparatuur. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen om een elektrische deurdranger met sensor te installeren:

 1. Kies de juiste deurdranger: Kies een deurdranger die past bij de grootte en het gewicht van uw deur.

 2. Verwijder de oude deurdranger: Als u al een deurdranger heeft, moet u deze verwijderen voordat u de nieuwe installeert.

 3. Installeer de nieuwe deurdranger: Volg de instructies van de fabrikant om de nieuwe deurdranger te installeren.

 4. Sluit de bedrading aan: Sluit de bedrading aan op de juiste aansluitingen volgens de instructies van de fabrikant.

 5. Test de deurdranger: Test de deurdranger om ervoor te zorgen dat deze correct werkt.

Het Onderhouden van een Elektrische Deurdranger met Sensor

Om ervoor te zorgen dat uw elektrische deurdranger met sensor goed blijft werken, moet u deze regelmatig onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw deurdranger:

 1. Reinig de deurdranger regelmatig: Maak de deurdranger regelmatig schoon om vuil en stof te verwijderen.

 2. Controleer de bedrading: Controleer regelmatig de bedrading om ervoor te zorgen dat deze goed is aangesloten.

 3. Smeer de bewegende delen: Smeer de bewegende delen van de deurdranger regelmatig om ervoor te zorgen dat deze soepel blijven werken.

 4. Controleer de instellingen: Controleer regelmatig de instellingen van de deurdranger om ervoor te zorgen dat deze correct zijn ingesteld.

Deursluiter voor veiligheid en gemak

De Kosten van een Elektrische Deurdranger met Sensor

De kosten van een elektrische deurdranger met sensor kunnen variëren afhankelijk van het type deurdranger dat u kiest en waar u deze koopt. Over het algemeen kost een deurdranger met sensor tussen de €100 en €500. Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van de installatie niet zijn inbegrepen in deze prijs.

“Een elektrische deurdranger met sensor zorgt voor een veilige en comfortabele doorgang zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.”

De Beste Merken van Elektrische Deurdrangers met Sensor

Er zijn verschillende merken van elektrische deurdrangers met sensor beschikbaar op de markt. Hier zijn enkele van de beste merken:

 1. Dorma: Dorma is een van de meest populaire merken van deurdrangers met sensor. Ze bieden een breed scala aan producten van hoge kwaliteit.

 2. GEZE: GEZE is een ander populair merk van deurdrangers met sensor. Ze bieden een breed scala aan producten van hoge kwaliteit.

 3. ASSA ABLOY: ASSA ABLOY is een wereldwijd bekend merk van deurdrangers met sensor. Ze bieden een breed scala aan producten van hoge kwaliteit.

Veelgestelde Vragen over Elektrische Deurdrangers met Sensor

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over elektrische deurdrangers met sensor:

 1. Wat is een elektrische deurdranger met sensor?

Een elektrische deurdranger met sensor is een apparaat dat wordt gebruikt om deuren automatisch te sluiten en te openen.

 1. Waarom zou ik een elektrische deurdranger met sensor gebruiken?

Een elektrische deurdranger met sensor biedt verschillende voordelen, waaronder veiligheid, toegankelijkheid, energiebesparing en gemak.

 1. Hoe installeer ik een elektrische deurdranger met sensor?

Om een elektrische deurdranger met sensor te installeren, moet u de oude deurdranger verwijderen en de nieuwe deurdranger volgens de instructies van de fabrikant installeren.

 1. Hoeveel kost een elektrische deurdranger met sensor?

De kosten van een elektrische deurdranger met sensor variëren afhankelijk van het type deurdranger dat u kiest en waar u deze koopt.

Een elektrische deurdranger met sensor is een handig apparaat dat deuren automatisch opent en sluit. Het biedt verschillende voordelen, waaronder veiligheid, toegankelijkheid, energiebesparing en gemak. Er zijn verschillende soorten deurdrangers beschikbaar op de markt, waaronder opbouw, inbouw, vloerveren en hydraulische deurdrangers. Het installeren van een elektrische deurdranger met sensor kan een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen en instructies kan het worden gedaan. Het is belangrijk om uw deurdranger regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.

Scroll naar boven