Ontdek de voordelen van een 5 meter kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel 5m breedte

Een kunststof dakkapel van 5 meter is de ideale manier om extra ruimte en licht te creëren op zolder. Het is een slimme investering die niet alleen de waarde van je huis verhoogt, maar ook je woongenot verbetert. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over een kunststof dakkapel van 5 meter.

Wat is een kunststof dakkapel van 5 meter?

Een kunststof dakkapel van 5 meter is een constructie die op het dak van je huis wordt geplaatst en die extra ruimte en licht creëert op zolder. Het bestaat uit een frame van kunststof, dat bekleed is met kunststof panelen. Het dak van de dakkapel kan worden afgewerkt met dakpannen, zodat het naadloos aansluit op het bestaande dak van je huis.

Een kunststof dakkapel van 5 meter kan binnen één dag geplaatst worden.

Voordelen van een kunststof dakkapel van 5 meter

Een kunststof dakkapel van 5 meter heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere soorten dakkapellen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen:

Meer licht en ruimte

Een dakkapel van 5 meter zorgt voor meer licht en ruimte op zolder. Door de extra ruimte kun je de zolder beter benutten en bijvoorbeeld een extra slaapkamer of werkkamer creëren. Het extra licht zorgt voor een aangenamere sfeer op zolder en maakt de ruimte ook geschikt om te werken of te studeren.

Duurzaamheid

Een kunststof dakkapel is duurzaam en gaat lang mee. Kunststof is namelijk een materiaal dat niet snel slijt of verkleurt. Daarnaast is het onderhoudsvrij, wat betekent dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Dit in tegenstelling tot houten dakkapellen, die regelmatig onderhoud nodig hebben om in goede conditie te blijven.

“Een kunststof dakkapel van 5 meter voegt niet alleen extra ruimte toe aan je huis, maar ook waarde aan je leven.”

Isolatie

Een kunststof dakkapel is goed geïsoleerd, waardoor het in de winter lekker warm blijft op zolder en in de zomer juist koel. Dit scheelt niet alleen in energiekosten, maar zorgt ook voor een aangenamer leefklimaat op zolder.

Waardevermeerdering van je huis

Een kunststof dakkapel van 5 meter verhoogt de waarde van je huis. Dit komt doordat het extra woonruimte creëert en het huis er van buitenaf mooier uitziet. Mocht je ooit je huis willen verkopen, dan is een kunststof dakkapel een slimme investering.

Kunststof dakkapel van 5 meter

Kosten van een kunststof dakkapel van 5 meter

De kosten van een kunststof dakkapel van 5 meter zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afwerking en het soort raam dat je kiest. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag tussen de € 7.000 en € 10.000. Dit lijkt misschien veel, maar bedenk dat je er wel extra woonruimte en woongenot voor terugkrijgt. Daarnaast verdien je het bedrag deels terug bij de verkoop van je huis.

Vergunning nodig voor een kunststof dakkapel van 5 meter?

Voor het plaatsen van een kunststof dakkapel van 5 meter heb je meestal een vergunning nodig. Dit hangt af van de gemeente waarin je woont en de regels die daar gelden. In sommige gevallen kun je zonder vergunning een dakkapel plaatsen, bijvoorbeeld als je aan de achterkant van je huis woont en de dakkapel niet hoger is dan 1,75 meter. Het is verstandig om bij je gemeente na te vragen welke regels er gelden voor het plaatsen van een dakkapel.

Soorten ramen voor een kunststof dakkapel van 5 meter

Een kunststof dakkapel van 5 meter kun je voorzien van verschillende soorten ramen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende ramen:

Vaste ramen

Vaste ramen zijn ramen die niet open kunnen. Ze worden vooral gebruikt als er al genoeg ventilatie mogelijkheden zijn op zolder.

Draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn ramen die zowel naar binnen kunnen draaien als kiepen. Hierdoor kun je ze op verschillende manieren open zetten en zorgen voor extra ventilatie op zolder.

Schuiframen

Schuiframen zijn ramen die je opzij kunt schuiven om ze te openen. Ze zijn vooral handig als je weinig ruimte hebt op zolder en geen draai-kiepramen kunt plaatsen.

Kunststof dakkapel 5 meter lang

Afwerking van een kunststof dakkapel van 5 meter

Een kunststof dakkapel van 5 meter kun je op verschillende manieren afwerken. Hieronder bespreken we de meest voorkomende afwerkingen:

Dakpannen

Je kunt het dak van de dakkapel afwerken met dakpannen, zodat het naadloos aansluit op het bestaande dak van je huis. Dit zorgt voor een mooi en strak resultaat.

Zink

Een andere optie is om het dak af te werken met zink. Dit geeft een moderne en strakke uitstraling aan de dakkapel.

Houtlook

Als je toch graag de uitstraling van hout wilt behouden, dan kun je kiezen voor kunststof panelen met een houtlook. Hierdoor heb je de voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout.

Plaatsing van een kunststof dakkapel van 5 meter

Het plaatsen van een kunststof dakkapel van 5 meter gebeurt in vier stappen:

Stap 1: Voorbereiding

Voordat de dakkapel geplaatst kan worden, moet het dak worden opengemaakt en verstevigd. Dit gebeurt meestal van binnenuit, zodat er geen steigers nodig zijn en de overlast beperkt blijft.

Stap 2: Plaatsen van het frame

Het frame van de dakkapel wordt geplaatst op het dak en vastgeschroefd aan het dakbeschot. Dit is de basis van de dakkapel.

Stap 3: Bekleden van het frame

Als het frame staat, wordt het bekleed met kunststof panelen. Dit gebeurt meestal in één dag, zodat de dakkapel snel wind- en waterdicht is.

Stap 4: Afwerking

Als de dakkapel bekleed is, wordt het dak afgewerkt met dakpannen of zink. Daarnaast worden de ramen geplaatst en wordt de binnenkant van de dakkapel afgewerkt.

Onderhoud van een kunststof dakkapel van 5 meter

Een kunststof dakkapel van 5 meter is onderhoudsvrij. Je hoeft het alleen af en toe schoon te maken met water en een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat dit het kunststof kan beschadigen.

Een kunststof dakkapel van 5 meter is een slimme investering die extra ruimte en licht creëert op zolder. Het heeft meerdere voordelen, zoals duurzaamheid, isolatie en waardevermeerdering van je huis. Daarnaast zijn er verschillende soorten ramen en afwerkingen mogelijk. Het plaatsen van een kunststof dakkapel van 5 meter gebeurt in vier stappen en is onderhoudsvrij. Kortom, een kunststof dakkapel van 5 meter is de perfecte oplossing voor extra ruimte en licht op zolder.

Scroll naar boven