Ontdek de handige slabbetje met drukknoop voor jouw kleintje

Slabbetje met drukknoop milieuvriendelijk materiaal

Als ouder van een jong kind weet je als geen ander hoe belangrijk het is om een goede voorraad slabbetjes te hebben. Of je nu thuis bent of onderweg, een slabbetje is een onmisbaar item om ervoor te zorgen dat je kindje schoon en droog blijft tijdens het eten. Een slabbetje met drukknoop is hierbij een handige keuze. In dit artikel lees je alles over de voordelen en het gebruik van een slabbetje met drukknoop.

Een ‘slabbetje met drukknoop’ wordt ook wel een ‘kwijlslab’ genoemd en is bedoeld om het kwijlen van baby’s op te vangen.

Wat is een slabbetje met drukknoop?

Een slabbetje met drukknoop is een slabbetje dat voorzien is van een drukknoopsluiting. Deze sluiting maakt het gemakkelijk om het slabbetje om te doen en weer af te nemen. Het slabbetje is gemaakt van zacht materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is en kan vaak hergebruikt worden. Slabbetjes met drukknoop zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs.

De voordelen van een slabbetje met drukknoop

Een slabbetje met drukknoop heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten slabbetjes. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen.

Gemakkelijk in gebruik

Een slabbetje met drukknoop is erg gemakkelijk in gebruik. Je hoeft het slabbetje alleen maar om de nek van je kindje te doen en de drukknoop dicht te maken. Hierdoor blijft het slabbetje goed op zijn plek zitten en kan je kindje ongestoord eten zonder dat het slabbetje verschuift of afvalt.

Beschermt kleding

Een slabbetje met drukknoop beschermt de kleding van je kindje tegen vlekken en vuil. Het zachte materiaal van het slabbetje absorbeert het voedsel en voorkomt dat het op de kleding van je kindje terechtkomt. Hierdoor blijft de kleding van je kindje langer schoon en hoef je minder vaak te wassen.

Herbruikbaar

Een slabbetje met drukknoop is vaak herbruikbaar. Je kunt het slabbetje na gebruik eenvoudig schoonmaken en laten drogen. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe slabbetjes te kopen en bespaar je geld.

Verschillende designs

Een slabbetje met drukknoop is verkrijgbaar in verschillende designs. Hierdoor kun je een slabbetje kiezen dat past bij de stijl van je kindje of bij de gelegenheid. Zo zijn er slabbetjes met leuke prints, teksten of afbeeldingen.

Duurzaam

Een slabbetje met drukknoop is een duurzame keuze. Doordat het slabbetje herbruikbaar is, hoef je minder vaak nieuwe slabbetjes te kopen. Hierdoor bespaar je geld en verminder je de afvalberg.

Slabbetje met drukknoop

Wanneer gebruik je een slabbetje met drukknoop?

Een slabbetje met drukknoop gebruik je tijdens het eten van je kindje. Het slabbetje beschermt de kleding van je kindje tegen vlekken en vuil. Ook voorkomt het slabbetje dat voedsel op de vloer of op de stoel belandt. Een slabbetje met drukknoop is geschikt voor baby’s en peuters van verschillende leeftijden.

Hoe gebruik je een slabbetje met drukknoop?

Een slabbetje met drukknoop is gemakkelijk in gebruik. Hieronder lees je hoe je het slabbetje gebruikt.

 1. Doe het slabbetje om de nek van je kindje.
 2. Maak de drukknoopsluiting dicht.
 3. Zorg ervoor dat het slabbetje goed op zijn plek zit.
 4. Laat je kindje eten.
 5. Na het eten maak je het slabbetje weer los en maak je het schoon.

Hoe maak je een slabbetje met drukknoop schoon?

Een slabbetje met drukknoop is eenvoudig schoon te maken. Hieronder lees je hoe je het slabbetje schoonmaakt.

 1. Maak het slabbetje na gebruik meteen schoon. Hierdoor voorkom je dat vlekken in het materiaal trekken.
 2. Spoel het slabbetje af onder de kraan om de ergste voedselresten te verwijderen.
 3. Doe het slabbetje in de wasmachine op een temperatuur van 40 graden.
 4. Laat het slabbetje drogen aan de lucht. Stop het slabbetje niet in de droger, hierdoor kan het materiaal beschadigen.

Slabbetje met drukknoop absorberend materiaal

Waar koop je een slabbetje met drukknoop?

Een slabbetje met drukknoop is verkrijgbaar bij verschillende winkels en webshops. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij babywinkels, warenhuizen en online shops. Let bij het kopen van een slabbetje met drukknoop op de maat, het materiaal en het design.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slabbetje met drukknoop?

Bij het kopen van een slabbetje met drukknoop zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder lees je waar je op moet letten.

Maat

Kies een slabbetje met drukknoop in de juiste maat. Een te groot slabbetje kan verschuiven tijdens het eten, terwijl een te klein slabbetje niet voldoende bescherming biedt.

Materiaal

Kies een slabbetje met drukknoop van zacht en absorberend materiaal. Hierdoor blijft de kleding van je kindje langer schoon en blijft het slabbetje goed op zijn plek zitten.

Design

Kies een slabbetje met drukknoop in een design dat past bij de stijl van je kindje of bij de gelegenheid. Zo zijn er slabbetjes met leuke prints, teksten of afbeeldingen.

Tips voor het gebruik van een slabbetje met drukknoop

Hieronder lees je een aantal tips voor het gebruik van een slabbetje met drukknoop.

 1. Maak het slabbetje na gebruik meteen schoon om vlekken te voorkomen.
 2. Kies een slabbetje met drukknoop in de juiste maat en van zacht materiaal.
 3. Kies een slabbetje met drukknoop in een design dat past bij de stijl van je kindje of bij de gelegenheid.
 4. Leg altijd een reserve slabbetje in je tas voor onderweg.
 5. Gebruik een slabbetje met drukknoop ook tijdens het knutselen of spelen om de kleding van je kindje schoon te houden.

Een slabbetje met drukknoop is een handig en praktisch item voor ouders van jonge kinderen. Het slabbetje beschermt de kleding van je kindje tegen vlekken en vuil en is gemakkelijk in gebruik. Een slabbetje met drukknoop is herbruikbaar, verkrijgbaar in verschillende designs en een duurzame keuze. Bij het kopen van een slabbetje met drukknoop is het belangrijk om te letten op de maat, het materiaal en het design. Met de tips voor het gebruik van een slabbetje met drukknoop kun je optimaal gebruik maken van dit handige item.

Scroll naar boven