Mijn ex wilt geen contact meer met mij hebben: Wat te doen?

Geen contact met ex wat te doen

Een relatiebreuk kan een van de meest pijnlijke en ingrijpende gebeurtenissen in ons leven zijn. Wanneer je ex-partner ervoor kiest om geen contact meer met je te hebben, kan dit een verwarrende en emotionele tijd zijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de redenen waarom je ex geen contact meer wenst en wat je kunt doen om hiermee om te gaan.

Waarom wilt je ex geen contact meer met je?

Er zijn verschillende redenen waarom je ex-partner geen contact meer met je wil hebben. Een van de meest voorkomende redenen is dat ze proberen verder te gaan met hun leven en de relatiebreuk achter zich te laten. Soms kan het contact houden met een ex-partner het moeilijker maken om verder te gaan en kan het leiden tot gevoelens van verwarring en onzekerheid.

Een andere reden kan zijn dat je ex-partner nog steeds gevoelens voor je heeft en het moeilijk vindt om deze gevoelens te verwerken wanneer jullie nog contact hebben. In dit geval kan het vermijden van contact helpen om afstand te nemen en de emoties te verwerken.

Soms kan het ook zijn dat er sprake is van onopgeloste conflicten of problemen tussen jullie. Wanneer deze problemen niet worden aangepakt, kan het vermijden van contact de beste manier zijn om verdere conflicten te voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat het verbreken van contact met een ex-partner kan leiden tot een verhoogd gevoel van welzijn en zelfwaardering bij de persoon die de beslissing heeft genomen om het contact te verbreken.

Hoe kun je omgaan met het feit dat je ex geen contact meer wil?

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat je ex geen contact meer wil hebben, vooral als je nog gevoelens voor hen hebt. Hier zijn enkele tips om je te helpen omgaan met deze situatie:

“Soms is het loslaten van iemand de beste manier om te laten zien hoeveel je om hem geeft.”

 1. Neem de tijd om te rouwen: Een relatiebreuk kan een grote impact hebben op ons leven. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te rouwen en de emoties te verwerken die hierbij horen.

 2. Respecteer de beslissing van je ex: Hoewel het misschien moeilijk te accepteren is, is het belangrijk om de beslissing van je ex te respecteren. Probeer niet te pushen of te smeken om contact, dit kan het alleen maar erger maken.

 3. Zoek steun bij vrienden en familie: Het kan helpen om te praten over je gevoelens en ervaringen met vrienden en familie. Zij kunnen je steun bieden en je helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen.

 4. Focus op jezelf: Probeer je te richten op je eigen leven en doelen. Dit kan helpen om afleiding te bieden en je te helpen om verder te gaan.

 5. Vermijd sociale media: Het kan verleidelijk zijn om de sociale media-accounts van je ex te blijven volgen, maar dit kan het alleen maar moeilijker maken om verder te gaan. Vermijd daarom het volgen van je ex op sociale media en focus op je eigen leven.

Mijn ex wilt geen contact meer met mij hebben

Hoe kun je proberen in contact te komen met je ex?

Als je nog steeds gevoelens hebt voor je ex en je wilt proberen om in contact te komen, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

 1. Geef je ex de ruimte: Het is belangrijk om je ex de ruimte te geven die ze nodig hebben om hun emoties te verwerken. Probeer niet te pushen of te smeken om contact.

 2. Stuur een vriendelijk bericht: Als je toch contact wilt opnemen met je ex, probeer dan een vriendelijk bericht te sturen waarin je laat weten dat je aan hen denkt. Vermijd echter het sturen van meerdere berichten of het blijven pushen voor contact.

 3. Plan een ontmoeting: Als je denkt dat je ex openstaat voor een ontmoeting, plan dan iets neutraals zoals een kopje koffie of lunch. Zorg ervoor dat je niet te pusherig bent en respecteer de grenzen van je ex.

 4. Wees eerlijk over je gevoelens: Als je eenmaal in contact bent met je ex, wees dan eerlijk over je gevoelens. Leg uit waarom je contact wilt opnemen en wat je hoopt te bereiken.

Hoe kun je verder gaan als je ex geen contact meer wil?

Hoewel het moeilijk kan zijn om te accepteren dat je ex geen contact meer wil hebben, is het belangrijk om verder te gaan met je leven. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

 1. Richt je op je eigen leven: Probeer je te richten op je eigen doelen en interesses. Dit kan helpen om afleiding te bieden en je te helpen om verder te gaan.

 2. Ontmoet nieuwe mensen: Probeer nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Dit kan je helpen om nieuwe perspectieven te krijgen en je te helpen om verder te gaan.

 3. Werk aan jezelf: Probeer te werken aan je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit kan helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en je te helpen om verder te gaan.

 4. Zoek professionele hulp: Als je merkt dat je moeite hebt om verder te gaan, overweeg dan om professionele hulp te zoeken. Een therapeut kan je helpen om te gaan met je emoties en je te helpen om verder te gaan.

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat je ex geen contact meer wil hebben, maar het is belangrijk om hun beslissing te respecteren en verder te gaan met je eigen leven. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te rouwen en steun te zoeken bij vrienden en familie. Als je toch contact wilt opnemen met je ex, wees dan respectvol en geef hen de ruimte die ze nodig hebben. Blijf je echter richten op je eigen leven en doelen en zoek professionele hulp als je merkt dat je moeite hebt om verder te gaan.

Scroll naar boven