Kerstster met verlichting haken: Haal de feestelijke sfeer in huis!

Haakidee n voor verlichte kerstster

Kerstmis is een prachtige tijd van het jaar. Het is een tijd waarin we samenkomen met familie en vrienden, cadeautjes uitdelen en ons huis versieren met prachtige decoraties. Een van de meest populaire decoraties zijn kerststerren met verlichting. Deze sterren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze stralen ook een warme en gezellige sfeer uit. Wil je graag je eigen kerstster met verlichting haken? Volg dan deze stapsgewijze handleiding.

De kerstster met verlichting haken is een populaire kerstdecoratie die met de hand gemaakt kan worden en vaak gebruikt wordt als raamdecoratie tijdens de feestdagen.

Stap 1: Materialen verzamelen

Voordat je begint met haken, is het belangrijk om alle benodigde materialen te verzamelen. Voor het haken van een kerstster met verlichting heb je nodig:

  • Haaknaald (maat 3,5 of 4)
  • Katoenen garen (in de kleuren wit, rood en groen)
  • Lichtsnoer met kleine lampjes
  • Schaar
  • Naald met groot oog
  • Vulling

Stap 2: Begin met haken

Nu je alle materialen hebt verzameld, kun je beginnen met haken. Start met het haken van een magische ring. Als je niet weet hoe je een magische ring haakt, kun je dit opzoeken op YouTube.

Vervolgens haak je 5 vasten in de magische ring. Sluit de ring door de eerste en laatste vaste aan elkaar te haken.

Kerstster met verlichting haken

Stap 3: Haak de eerste punt

Nu ga je de eerste punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

“Met een kerstster met verlichting gehaakt, breng je warmte en gezelligheid in huis tijdens de donkere winterdagen.”

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 3 stokjes. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Stap 4: Haak de tweede punt

Nu ga je de tweede punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 2 stokjes en vervolgens 1 half stokje. Haak in de volgende vaste weer 2 stokjes en vervolgens 1 losse. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Stap 5: Haak de derde punt

Nu ga je de derde punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 1 stokje, vervolgens 1 half stokje, en nogmaals 1 stokje. Haak in de volgende vaste weer 2 stokjes en vervolgens 1 losse. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Sfeervolle kerstversiering met verlichting

Stap 6: Haak de vierde punt

Nu ga je de vierde punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 1 half stokje, vervolgens 2 stokjes, en nogmaals 1 half stokje. Haak in de volgende vaste weer 2 stokjes en vervolgens 1 losse. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Stap 7: Haak de vijfde punt

Nu ga je de vijfde punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 2 half stokjes en vervolgens 1 stokje. Haak in de volgende vaste weer 2 stokjes en vervolgens 1 losse. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Stap 8: Haak de zesde punt

Nu ga je de zesde punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 1 stokje, vervolgens 2 half stokjes, en nogmaals 1 stokje. Haak in de volgende vaste weer 2 stokjes en vervolgens 1 losse. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Haken kerstster met LED verlichting

Stap 9: Haak de zevende punt

Nu ga je de zevende punt van de ster haken. Dit doe je door 3 lossen te haken en vervolgens een stokje te haken in de eerste vaste van de vorige toer. Haak nog 2 stokjes in dezelfde vaste.

Haak vervolgens 1 losse en sla 1 vaste over. Haak in de volgende vaste 1 stokje, vervolgens 1 half stokje, 1 stokje, 1 half stokje en nogmaals 1 stokje. Haak in de volgende vaste weer 2 stokjes en vervolgens 1 losse. Herhaal dit tot je 5 punten hebt gehaakt. Sluit de toer door de eerste en laatste steek aan elkaar te haken.

Stap 10: Haak de laatste toer

Nu ga je de laatste toer haken. Haak 1 vaste in elke steek van de vorige toer. Sluit de toer door de eerste en laatste vaste aan elkaar te haken. Knip het garen af en werk de draad weg.

Stap 11: Voeg de verlichting toe

Nu is het tijd om de verlichting toe te voegen. Rijg het lichtsnoer door de openingen tussen de punten van de ster. Zorg ervoor dat de lampjes goed verdeeld zijn.

Verlichte kerstster haakpatroon

Stap 12: Vul de ster

Nu is het tijd om de ster te vullen. Gebruik de vulling om de ster op te vullen. Zorg ervoor dat de ster goed gevuld is, maar niet te strak.

Stap 13: Sluit de ster

Nu is het tijd om de ster te sluiten. Gebruik de naald met groot oog om de opening van de ster dicht te naaien. Zorg ervoor dat de naad goed verstevigd is, zodat de vulling er niet uit kan komen.

Stap 14: Haak de buitenste rand

Nu ga je de buitenste rand van de ster haken. Dit doe je door met groen garen een ketting te haken van 60 lossen. Haak vervolgens 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak 1 vaste in elke volgende losse.

Haak vervolgens 3 vasten in de hoek van de ster. Haak 1 vaste in elke steek van de vorige toer tot aan de volgende hoek van de ster. Haak weer 3 vasten in de hoek van de ster. Herhaal dit tot je helemaal rond bent gegaan. Sluit de toer door de eerste en laatste vaste aan elkaar te haken.

Creatieve kerstversiering met lichtster

Stap 15: Haak de tweede toer

Nu ga je de tweede toer van de buitenste rand haken. Dit doe je door met rood garen een ketting te haken van 60 lossen. Haak vervolgens 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak 1 vaste in elke volgende losse.

Haak vervolgens 3 vasten in de hoek van de ster. Haak 1 vaste in elke steek van de vorige toer tot aan de volgende hoek van de ster. Haak weer 3 vasten in de hoek van de ster. Herhaal dit tot je helemaal rond bent gegaan. Sluit de toer door de eerste en laatste vaste aan elkaar te haken.

Stap 16: Haak de derde toer

Nu ga je de derde toer van de buitenste rand haken. Dit doe je door met wit garen een ketting te haken van 60 lossen. Haak vervolgens 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak 1 vaste in elke volgende losse.

Haak vervolgens 3 vasten in de hoek van de ster. Haak 1 vaste in elke steek van de vorige toer tot aan de volgende hoek van de ster. Haak weer 3 vasten in de hoek van de ster. Herhaal dit tot je helemaal rond bent gegaan. Sluit de toer door de eerste en laatste vaste aan elkaar te haken.

Stap 17: Werk de draadjes weg

Nu is het tijd om de draadjes weg te werken. Gebruik de naald met groot oog om de draadjes weg te werken. Zorg ervoor dat de draadjes goed vastzitten, zodat ze niet los kunnen raken.

Haakwerk kerstster met verlichting

Stap 18: Hang de ster op

Nu is het tijd om de ster op te hangen. Gebruik een lint of een stuk touw om de ster op te hangen. Hang de ster op een mooie plek in huis en geniet van de gezellige sfeer die de verlichting uitstraalt.

Stap 19: Variaties op de kerstster

Er zijn vele variaties mogelijk op de kerstster met verlichting. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren garen gebruiken, of verschillende patronen haken in de buitenste rand. Je kunt ook kiezen voor een ander soort verlichting, zoals kaarsjes of led-lampjes.

Stap 20: Andere kerstdecoraties haken

Als je het haken van kerststerren met verlichting leuk vindt, kun je ook andere kerstdecoraties haken. Denk bijvoorbeeld aan kerstballen, kerstsokken of kerstkransen. Er zijn vele patronen en variaties mogelijk, dus laat je creativiteit de vrije loop.

DIY kerstdecoratie met verlichte ster

Stap 21: Tips voor het haken

Als je gaat haken, is het belangrijk om een aantal tips in gedachten te houden. Zorg bijvoorbeeld voor een goede haaknaald en kwalitatief garen. Let ook goed op het patroon en tel de steken regelmatig, zodat je geen fouten maakt.

Stap 22: Haken voor beginners

Als je nog nooit hebt gehaakt, kan het aanleren van de techniek even duren. Maar maak je geen zorgen, met een beetje oefening kun ook jij mooie kerstdecoraties haken. Er zijn vele tutorials en instructievideo’s te vinden op internet die je stap voor stap uitleggen hoe je moet haken.

Stap 23: Haken als ontspanning

Haken is niet alleen leuk om te doen, het werkt ook ontspannend. Door te haken kun je even ontsnappen aan de drukte van alledag en je hoofd leegmaken. Bovendien kun je trots zijn op het resultaat van je creativiteit.

Haakpatroon voor kerstster met lichtjes

Stap 24: Haken als cadeau

Als je graag iets persoonlijks wilt geven met kerst, is een zelfgemaakte kerstdecoratie een leuk idee. Je kunt het cadeau geven aan familie of vrienden, of het gebruiken als decoratie in je eigen huis.

Kerstmis is een tijd van gezelligheid en samenzijn. Geniet van de kerstsfeer door je huis te versieren met mooie decoraties, zoals de kerstster met verlichting die je zelf hebt gehaakt. Maak er een mooie tijd van met je dierbaren en creëer warme herinneringen die je nog lang zult koesteren.

Scroll naar boven