Kerstboom haken met ringen: de perfecte DIY decoratie voor de feestdagen!

Cre er je eigen kerstboom met ringen en haaknaald

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin we ons huis decoreren met lichtjes, slingers en natuurlijk een kerstboom. Maar wat als je op zoek bent naar een duurzame en unieke kerstversiering? Dan is het haken van een kerstboom met ringen misschien wel iets voor jou! In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je deze prachtige kerstboom kunt maken, zodat je zelf aan de slag kunt gaan.

Benodigdheden voor het haken van een kerstboom met ringen

Voordat je begint met het haken van je kerstboom met ringen, moet je eerst zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt. Hieronder vind je een lijst van alle materialen die je nodig hebt:

  • Haaknaald
  • Garen in verschillende kleuren en diktes
  • Houten ringen in verschillende maten
  • Schaar
  • Meetlint

Stap 1: Het maken van de basis van de kerstboom

Om te beginnen met het haken van de kerstboom met ringen, moet je eerst de basis maken. Dit doe je door een ketting van lossen te haken. De lengte van deze ketting bepaalt de grootte van je kerstboom. Als je bijvoorbeeld een kleine kerstboom wilt maken, kun je beginnen met een ketting van 50 lossen. Voor een grotere kerstboom kun je meer lossen opzetten.

Kerstboom haken met ringen

Stap 2: Het haken van de eerste toer

Als je de ketting van lossen hebt gehaakt, is het tijd om de eerste toer te haken. Dit doe je door in elke losse van de ketting een vaste te haken. Aan het einde van de toer haak je een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 3: Het haken van de tweede toer

Nu je de basis van de kerstboom hebt gehaakt, is het tijd om de tweede toer te haken. Deze toer bestaat uit stokjes. Begin met het haken van drie lossen en haak vervolgens in elke vaste van de vorige toer een stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 4: Het haken van de derde toer

De derde toer bestaat uit dubbele stokjes. Begin met het haken van vier lossen en haak vervolgens in elk stokje van de vorige toer een dubbel stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Haak je eigen kerstboom snel en gemakkelijk

Stap 5: Het haken van de vierde toer

Nu is het tijd om de vierde toer te haken. Deze toer bestaat uit driedubbele stokjes. Begin met het haken van vijf lossen en haak vervolgens in elk dubbel stokje van de vorige toer een driedubbel stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 6: Het haken van de vijfde toer

De vijfde toer bestaat weer uit stokjes. Begin met het haken van drie lossen en haak vervolgens in elk driedubbel stokje van de vorige toer een stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 7: Het haken van de zesde toer

Nu is het tijd om de zesde toer te haken. Deze toer bestaat uit halve stokjes. Begin met het haken van twee lossen en haak vervolgens in elk stokje van de vorige toer een half stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

DIY kerstboom met ringen een origineel idee

Stap 8: Het haken van de zevende toer

De zevende toer bestaat uit vasten. Begin met het haken van een keerlosse en haak vervolgens in elk half stokje van de vorige toer een vaste. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 9: Het haken van de achtste toer

Nu is het tijd om de achtste toer te haken. Deze toer bestaat weer uit vasten. Haak een keerlosse en haak vervolgens in elke vaste van de vorige toer een vaste. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 10: Het haken van de negende toer

De negende toer bestaat uit halve stokjes. Begin met het haken van twee lossen en haak vervolgens in elke vaste van de vorige toer een half stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

“Een kerstboom haken met ringen is een creatieve en unieke manier om de feestdagen te vieren.”

Kerstboomhaken een creatief project

Stap 11: Het haken van de tiende toer

De tiende toer bestaat weer uit stokjes. Begin met het haken van drie lossen en haak vervolgens in elk half stokje van de vorige toer een stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 12: Het haken van de elfde toer

Nu is het tijd om de elfde toer te haken. Deze toer bestaat uit driedubbele stokjes. Begin met het haken van vijf lossen en haak vervolgens in elk stokje van de vorige toer een driedubbel stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Het haken van een kerstboom met ringen is een populaire techniek in de haakwereld, waarbij metalen ringen worden gebruikt om de vorm van de boom te creëren en vervolgens versierd worden met gehaakte ornamenten.

Stap 13: Het haken van de twaalfde toer

De twaalfde toer bestaat weer uit dubbele stokjes. Begin met het haken van vier lossen en haak vervolgens in elk driedubbel stokje van de vorige toer een dubbel stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Haak de perfecte kerstboom met ringen

Stap 14: Het haken van de dertiende toer

Nu is het tijd om de dertiende toer te haken. Deze toer bestaat weer uit stokjes. Begin met het haken van drie lossen en haak vervolgens in elk dubbel stokje van de vorige toer een stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 15: Het haken van de veertiende toer

De veertiende toer bestaat uit vasten. Begin met het haken van een keerlosse en haak vervolgens in elk stokje van de vorige toer een vaste. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 16: Het haken van de vijftiende toer

Nu is het tijd om de vijftiende toer te haken. Deze toer bestaat weer uit vasten. Haak een keerlosse en haak vervolgens in elke vaste van de vorige toer een vaste. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Maak je eigen kerstboom met ringen en garen

Stap 17: Het haken van de zestiende toer

De zestiende toer bestaat uit halve stokjes. Begin met het haken van twee lossen en haak vervolgens in elke vaste van de vorige toer een half stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 18: Het haken van de zeventiende toer

Nu is het tijd om de zeventiende toer te haken. Deze toer bestaat uit stokjes. Begin met het haken van drie lossen en haak vervolgens in elk half stokje van de vorige toer een stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 19: Het haken van de achttiende toer

De achttiende toer bestaat weer uit driedubbele stokjes. Begin met het haken van vijf lossen en haak vervolgens in elk stokje van de vorige toer een driedubbel stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Kerstboomhaken een duurzaam alternatief

Stap 20: Het haken van de negentiende toer

Nu is het tijd om de negentiende toer te haken. Deze toer bestaat weer uit dubbele stokjes. Begin met het haken van vier lossen en haak vervolgens in elk driedubbel stokje van de vorige toer een dubbel stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 21: Het haken van de twintigste toer

De twintigste toer bestaat weer uit stokjes. Begin met het haken van drie lossen en haak vervolgens in elk dubbel stokje van de vorige toer een stokje. Aan het einde van de toer haak je weer een keerlosse en keer je het werk om.

Stap 22: Het afwerken van de kerstboom

Nu je alle toeren hebt gehaakt, is het tijd om de kerstboom af te werken. Knip het garen af en hecht de draad af. Werk alle losse draadjes weg met een naald. Nu kun je de houten ringen aan de kerstboom bevestigen. Je kunt de ringen vastmaken met kleine stukjes garen in verschillende kleuren. Bevestig de ringen op verschillende hoogtes en in verschillende maten voor een speels effect.

Haak je eigen kerstboom met ringen

Stap 23: Het ophangen van de kerstboom

Nu je kerstboom met ringen af is, is het tijd om hem op te hangen. Je kunt de kerstboom ophangen aan een haakje aan de muur of aan een touwtje aan het plafond. Je kunt ook een tak gebruiken om de kerstboom aan op te hangen voor een nog natuurlijker effect.

Stap 24: Variaties op de kerstboom met ringen

Je kunt je kerstboom met ringen helemaal naar eigen smaak maken. Experimenteer bijvoorbeeld met verschillende kleuren garen of met verschillende maten ringen. Je kunt ook andere decoraties toevoegen, zoals kleine kerstballetjes of sterretjes.

Nu je je eigen kerstboom met ringen hebt gemaakt, kun je genieten van je unieke en duurzame kerstversiering. Deze kerstboom is niet alleen een prachtige toevoeging aan je interieur, maar ook een duurzame keuze. Je kunt de kerstboom elk jaar weer gebruiken en er telkens weer een nieuwe draai aan geven. Veel plezier met het haken van je eigen kerstboom met ringen!

Scroll naar boven