Jas met bivakmuts: Bescherm jezelf tegen de kou in stijl!

Bivakmuts jas onmisbaar in de winter

De laatste jaren is er een nieuwe trend ontstaan in de modewereld: jassen met bivakmutsen. Deze jassen zijn niet alleen functioneel, maar ook modieus en trendy. In dit artikel gaan we dieper in op deze nieuwe trend en bespreken we alle belangrijke aspecten van jassen met bivakmutsen.

Wat zijn jassen met bivakmutsen?

Jassen met bivakmutsen zijn jassen die voorzien zijn van een geïntegreerde bivakmuts. Dit kan een volledige bivakmuts zijn, die het hele gezicht bedekt, of een half-muts, die alleen de nek en mond bedekt. De bivakmuts is meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als de jas zelf en kan worden opgerold en opgeborgen in de kraag of capuchon van de jas.

Waarom zijn jassen met bivakmutsen populair?

Jassen met bivakmutsen zijn populair om verschillende redenen. Ten eerste bieden ze bescherming tegen kou, wind en regen. De bivakmuts voorkomt dat de wind de nek en het gezicht bereikt en houdt warmte vast. Dit maakt de jas ideaal voor buitensporten zoals skiën, snowboarden en wandelen.

Het dragen van een bivakmuts in het openbaar is in Nederland verboden sinds 2019, tenzij er een geldige reden voor is, zoals bijvoorbeeld tijdens wintersport of bij bepaalde beroepen.

Daarnaast zijn jassen met bivakmutsen ook populair vanwege hun stoere en trendy uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden gedragen als fashion statement. Veel jongeren dragen jassen met bivakmutsen als onderdeel van hun streetwear-look.

Jas met bivakmuts

Verschillende soorten jassen met bivakmutsen

Er zijn verschillende soorten jassen met bivakmutsen verkrijgbaar. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten:

Winterjassen met bivakmutsen

Winterjassen met bivakmutsen zijn ideaal voor koud weer. Ze zijn meestal gevoerd met isolatiemateriaal om de drager warm te houden en zijn vaak waterdicht en winddicht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en stijlen, van parka’s tot bomberjacks.

“Een jas met bivakmuts is als een masker voor de kou, het beschermt je tegen de elementen en geeft je een gevoel van anonimiteit.”

Softshelljassen met bivakmutsen

Softshelljassen met bivakmutsen zijn lichtgewicht jassen die ideaal zijn voor activiteiten waarbij bewegingsvrijheid belangrijk is, zoals wandelen, klimmen en fietsen. Ze zijn gemaakt van een ademend en waterafstotend materiaal en bieden bescherming tegen wind en kou.

Regenjassen met bivakmutsen

Regenjassen met bivakmutsen zijn speciaal ontworpen om de drager droog te houden bij regenachtig weer. Ze zijn gemaakt van waterdicht materiaal en hebben een capuchon met een geïntegreerde bivakmuts om het gezicht te beschermen tegen regen en wind.

Skijassen met bivakmutsen

Skijassen met bivakmutsen zijn ontworpen voor gebruik bij wintersporten zoals skiën en snowboarden. Ze zijn gemaakt van waterdicht en ademend materiaal en hebben een geïntegreerde bivakmuts om het gezicht te beschermen tegen wind en kou.

Materialen

Jassen met bivakmutsen zijn gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van het doel van de jas. Hieronder bespreken we de belangrijkste materialen:

Gore-Tex

Gore-Tex is een waterdicht en ademend materiaal dat veel wordt gebruikt in jassen met bivakmutsen. Het is duurzaam en biedt uitstekende bescherming tegen wind, regen en sneeuw.

Nylon

Nylon is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt in softshelljassen met bivakmutsen. Het biedt bescherming tegen wind en lichte regen en is zeer ademend.

Polyester

Polyester is een synthetisch materiaal dat veel wordt gebruikt in winterjassen met bivakmutsen. Het is warm en waterafstotend en biedt bescherming tegen wind en kou.

Katoen

Katoen is een natuurlijk materiaal dat veel wordt gebruikt in regenjassen met bivakmutsen. Het is ademend en biedt bescherming tegen lichte regen, maar is niet waterdicht.

Hoe draag je een jas met bivakmuts?

Jassen met bivakmutsen kunnen op verschillende manieren worden gedragen, afhankelijk van de stijl van de jas en de persoonlijke voorkeur van de drager. Hieronder bespreken we enkele stijlen:

Volledige bivakmuts

Een jas met een volledige bivakmuts kan worden gedragen met de bivakmuts omhoog of omlaag. Als de bivakmuts omhoog is, bedekt deze het hele gezicht en biedt maximale bescherming tegen wind en kou. Als de bivakmuts omlaag is, kan deze worden opgerold en opgeborgen in de kraag of capuchon van de jas.

Halve bivakmuts

Een jas met een halve bivakmuts kan worden gedragen met de bivakmuts omhoog of omlaag. Als de bivakmuts omhoog is, bedekt deze de nek en mond en biedt bescherming tegen wind en kou. Als de bivakmuts omlaag is, kan deze worden opgerold en opgeborgen in de kraag of capuchon van de jas.

Alleen de jas

Een jas met bivakmuts kan ook worden gedragen zonder de bivakmuts. In dit geval wordt de bivakmuts opgerold en opgeborgen in de kraag of capuchon van de jas en wordt de jas gedragen als een normale jas.

Bivakmuts jack avontuurlijke stijl

Waar kun je jassen met bivakmutsen kopen?

Jassen met bivakmutsen zijn verkrijgbaar bij veel kledingwinkels en online retailers. Hieronder bespreken we enkele populaire merken:

The North Face

The North Face is een populair merk voor outdoor kleding en heeft een breed scala aan jassen met bivakmutsen. Hun jassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden uitstekende bescherming tegen wind, kou en regen.

Columbia

Columbia is een ander populair merk voor outdoor kleding en heeft een breed scala aan jassen met bivakmutsen. Hun jassen zijn gemaakt van duurzame materialen en bieden uitstekende bescherming tegen wind, kou en regen.

Adidas

Adidas is een populair merk voor streetwear kleding en heeft een aantal jassen met bivakmutsen in hun collectie. Hun jassen zijn modieus en trendy en bieden bescherming tegen wind en kou.

Onderhoud van jassen met bivakmutsen

Om ervoor te zorgen dat jassen met bivakmutsen hun beschermende eigenschappen behouden, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hieronder bespreken we enkele tips:

Wasinstructies

Volg de wasinstructies op het label van de jas om ervoor te zorgen dat de jas niet beschadigd raakt tijdens het wassen. Gebruik geen wasverzachter, omdat dit de waterafstotende eigenschappen van de jas kan aantasten.

Bewaren

Bewaar de jas op een droge plaats en vermijd direct zonlicht en warmtebronnen. Bewaar de bivakmuts opgevouwen in de kraag of capuchon van de jas.

Reparatie

Als de jas beschadigd is, laat deze dan repareren door een professional. Beschadigde jassen verliezen hun beschermende eigenschappen en moeten worden gerepareerd voordat ze weer worden gedragen.

Jassen met bivakmutsen zijn een nieuwe trend in de modewereld en bieden bescherming tegen kou, wind en regen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen en kunnen worden gedragen als fashion statement. Het is belangrijk om jassen met bivakmutsen goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze hun beschermende eigenschappen behouden.

Scroll naar boven