Douglas planken van 5 meter: de perfecte keuze voor jouw volgende project

Duurzame douglas planken van 5 meter

Inleiding

Als je op zoek bent naar een duurzaam en sterk materiaal voor jouw bouwproject, dan is Douglas hout een uitstekende keuze. Douglas planken van 5 meter zijn ideaal voor diverse toepassingen, zoals het bouwen van schuttingen, vlonders, pergola’s en nog veel meer. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de eigenschappen, voordelen en toepassingen van Douglas planken van 5 meter.

“Met douglas planken van 5 meter creëer je een robuuste en natuurlijke uitstraling in je tuin of op je terras.”

Wat is Douglas Hout?

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar, een naaldboom die voornamelijk groeit in Noordwest-Europa. Het hout heeft een roodbruine kleur en een mooie tekening, waardoor het zeer geliefd is bij veel mensen. Het is een duurzaam en sterk houtsoort dat goed bestand is tegen weersinvloeden en insecten.

Douglas planken van 5 meter zijn ideaal voor het bouwen van grote tuinconstructies zoals pergola’s en veranda’s vanwege hun duurzaamheid en stabiliteit.

Douglas planken van 5 meter

Eigenschappen van Douglas Hout

Douglas hout heeft een aantal unieke eigenschappen die het zeer geschikt maken voor diverse bouwprojecten. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet:

 • Sterk: Douglas hout is zeer sterk en kan veel gewicht dragen. Dit maakt het ideaal voor constructies zoals pergola’s, vlonders en schuttingen.

 • Duurzaam: Douglas hout is van nature duurzaam en heeft een lange levensduur. Het hout bevat natuurlijke oliën die het hout beschermen tegen weersinvloeden en insecten.

 • Gemakkelijk te bewerken: Douglas hout is gemakkelijk te bewerken en te zagen. Hierdoor kun je het hout op maat maken en gebruiken voor diverse toepassingen.

 • Mooie uitstraling: Douglas hout heeft een mooie roodbruine kleur en een mooie tekening. Hierdoor heeft het hout een warme en natuurlijke uitstraling.

Voordelen van Douglas Planken van 5 Meter

Douglas planken van 5 meter hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Lange lengte: Met een lengte van 5 meter zijn Douglas planken ideaal voor grote constructies zoals schuttingen en pergola’s. Hierdoor hoef je minder planken te gebruiken en bespaar je tijd en geld.

 • Sterk: Douglas planken van 5 meter zijn zeer sterk en kunnen veel gewicht dragen. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse toepassingen.

 • Duurzaam: Douglas planken van 5 meter zijn van nature duurzaam en hebben een lange levensduur. Hierdoor hoef je het hout minder snel te vervangen en bespaar je op de lange termijn kosten.

 • Gemakkelijk te bewerken: Douglas planken van 5 meter zijn gemakkelijk te bewerken en te zagen. Hierdoor kun je het hout op maat maken en gebruiken voor diverse toepassingen.

Toepassingen van Douglas Planken van 5 Meter

Douglas planken van 5 meter zijn geschikt voor diverse toepassingen. Hieronder hebben we een aantal toepassingen op een rijtje gezet:

 • Schuttingen: Douglas planken van 5 meter zijn ideaal voor het bouwen van schuttingen. Door de lange lengte van de planken heb je minder planken nodig en kun je snel een mooie schutting bouwen.

 • Pergola’s: Met Douglas planken van 5 meter kun je gemakkelijk een mooie pergola bouwen. Door de sterke eigenschappen van het hout kan de pergola veel gewicht dragen en heb je er jarenlang plezier van.

 • Vlonders: Douglas planken van 5 meter zijn ook geschikt voor het bouwen van vlonders. Door de duurzame eigenschappen van het hout is het bestand tegen weersinvloeden en kun je er jarenlang van genieten.

 • Meubels: Douglas planken van 5 meter zijn ook geschikt voor het maken van meubels. Door de mooie uitstraling van het hout kun je er prachtige meubels van maken die jarenlang meegaan.

Hoogwaardige douglas planken 5 meter

Behandeling van Douglas Hout

Om de levensduur van Douglas hout te verlengen kun je het hout behandelen. Hieronder hebben we een aantal behandelingen op een rijtje gezet:

 • Impregneren: Door het hout te impregneren wordt het beschermd tegen vocht en schimmels. Hierdoor gaat het hout langer mee.

 • Beitsen: Door het hout te beitsen krijgt het een mooie uitstraling en wordt het beschermd tegen weersinvloeden.

 • Oliën: Door het hout te oliën wordt het beschermd tegen vocht en schimmels. Hierdoor gaat het hout langer mee en behoudt het zijn mooie uitstraling.

Onderhoud van Douglas Hout

Om Douglas hout mooi te houden en de levensduur te verlengen is regelmatig onderhoud nodig. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Maak het hout regelmatig schoon met een zachte borstel en water.

 • Verwijder eventueel vuil en mos met een hogedrukspuit.

 • Behandel het hout regelmatig met een impregneermiddel, beits of olie.

 • Controleer regelmatig op beschadigingen en repareer deze direct.

Prijs van Douglas Planken van 5 Meter

De prijs van Douglas planken van 5 meter is afhankelijk van diverse factoren, zoals de kwaliteit van het hout en de leverancier. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €15 en €30 per meter. Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken bij diverse leveranciers om zo de beste prijs te vinden.

Douglas planken van 5 meter zijn een uitstekende keuze voor diverse bouwprojecten. Het hout is sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Door de lange lengte van de planken zijn ze ideaal voor grote constructies zoals schuttingen en pergola’s. Om de levensduur van het hout te verlengen is regelmatig onderhoud nodig. Door het hout te behandelen en regelmatig schoon te maken kun je er jarenlang van genieten.

Scroll naar boven