Busje met dubbele cabine huren? Ontdek de ruime keuze bij ons!

Dubbele cabine bus verhuur comfortabel en veilig reizen

Als je op zoek bent naar een busje om te huren voor je volgende project of verhuizing, dan is een busje met dubbele cabine misschien wel de juiste keuze voor jou. Maar wat is een busje met dubbele cabine precies en waar moet je op letten bij het huren ervan? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het huren van een busje met dubbele cabine.

Wat is een busje met dubbele cabine?

Een busje met dubbele cabine is een bestelwagen met extra zitplaatsen in de cabine. In plaats van alleen een bestuurdersstoel en een passagiersstoel, heeft een busje met dubbele cabine twee extra stoelen achterin de cabine, waardoor er ruimte is voor meerdere passagiers of extra bagage. Dit type busje is vooral handig als je met een groep mensen op pad gaat, of als je extra ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld gereedschap of materiaal.

Waarom een busje met dubbele cabine huren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een busje met dubbele cabine zou willen huren. Hieronder bespreken we een aantal van de belangrijkste voordelen:

 • Meer zitplaatsen: Met een busje met dubbele cabine kun je meer mensen meenemen dan met een standaard bestelwagen. Dit kan handig zijn als je met een groep vrienden of collega’s op pad gaat, of als je bijvoorbeeld een sportteam moet vervoeren.

 • Meer ruimte: Doordat er extra stoelen zijn toegevoegd aan de cabine, is er minder laadruimte beschikbaar dan bij een standaard bestelwagen. Maar als je extra ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld gereedschap of materiaal, dan is een busje met dubbele cabine nog steeds een goede optie.

  Een busje met dubbele cabine huren is ideaal voor groepen die samen willen reizen, omdat het voertuig plaats biedt aan zowel passagiers als vracht.

 • Comfortabeler: Als je lange afstanden moet afleggen, dan kan een busje met dubbele cabine een stuk comfortabeler zijn dan een standaard bestelwagen. Er is meer beenruimte beschikbaar en de extra stoelen maken het mogelijk om af en toe van plek te wisselen.

  “Een busje met dubbele cabine huren is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar ruimte en comfort tijdens het reizen.”

 • Veiliger: Met een busje met dubbele cabine kun je meer mensen veilig vervoeren dan met een standaard bestelwagen. Dit kan vooral belangrijk zijn als je bijvoorbeeld kinderen moet vervoeren.

Busje met dubbele cabine huren

Waar moet je op letten bij het huren van een busje met dubbele cabine?

Als je van plan bent om een busje met dubbele cabine te huren, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten:

 • Huurprijs: De huurprijs van een busje met dubbele cabine kan variëren afhankelijk van het verhuurbedrijf, de locatie en de huurperiode. Vergelijk daarom altijd meerdere verhuurbedrijven voordat je een keuze maakt.
 • Brandstofverbruik: Een busje met dubbele cabine verbruikt over het algemeen meer brandstof dan een standaard bestelwagen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis en het bepalen van je budget.
 • Laadruimte: Zoals eerder genoemd heeft een busje met dubbele cabine minder laadruimte dan een standaard bestelwagen. Controleer daarom altijd of er genoeg ruimte is voor jouw spullen voordat je een busje huurt.

 • Rijbewijs: Voor het besturen van een busje met dubbele cabine heb je in sommige gevallen een speciaal rijbewijs nodig. Controleer daarom altijd of je het juiste rijbewijs hebt voordat je een busje huurt.
 • Verzekering: Controleer altijd welke verzekeringen zijn inbegrepen bij de huurprijs van het busje. Het kan zijn dat je extra verzekeringen moet afsluiten om volledig gedekt te zijn.

Waar kun je een busje met dubbele cabine huren?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je een busje met dubbele cabine kunt huren. Hieronder bespreken we een aantal van de bekendste verhuurbedrijven:

 • Bo-rent: Bo-rent is een van de grootste verhuurbedrijven van Nederland en heeft vestigingen door het hele land. Bij Bo-rent kun je terecht voor het huren van een busje met dubbele cabine voor een scherpe prijs.
 • Europcar: Europcar is een internationaal verhuurbedrijf met vestigingen over de hele wereld. Bij Europcar kun je terecht voor het huren van een busje met dubbele cabine van verschillende merken en modellen.
 • Sixt: Sixt is een Duits verhuurbedrijf dat wereldwijd actief is. Bij Sixt kun je terecht voor het huren van een busje met dubbele cabine van verschillende merken en modellen.

Naast deze verhuurbedrijven zijn er nog tal van andere opties beschikbaar. Het is altijd verstandig om meerdere verhuurbedrijven te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat zijn de kosten van het huren van een busje met dubbele cabine?

De kosten van het huren van een busje met dubbele cabine kunnen sterk variëren afhankelijk van het verhuurbedrijf, de locatie en de huurperiode. Over het algemeen kun je er echter van uitgaan dat een busje met dubbele cabine duurder is om te huren dan een standaard bestelwagen.

Als we kijken naar de huurprijzen van een busje met dubbele cabine bij Bo-rent, dan kun je rekenen op een prijs van ongeveer €70 per dag voor een huurperiode van 1 tot 3 dagen. Bij een huurperiode van 4 tot 7 dagen daalt de prijs naar ongeveer €60 per dag. Bij een huurperiode van meer dan 7 dagen kun je rekenen op een prijs van ongeveer €50 per dag.

Bij Europcar zijn de huurprijzen van een busje met dubbele cabine iets hoger. Hier kun je rekenen op een prijs van ongeveer €100 per dag voor een huurperiode van 1 tot 3 dagen. Bij een huurperiode van 4 tot 7 dagen daalt de prijs naar ongeveer €80 per dag. Bij een huurperiode van meer dan 7 dagen kun je rekenen op een prijs van ongeveer €70 per dag.

Dubbele cabine bus perfect voor uw bedrijf

Welke merken bieden busjes met dubbele cabine aan?

Er zijn verschillende merken die busjes met dubbele cabine aanbieden. Hieronder bespreken we een aantal van de bekendste merken:

 • Volkswagen: Volkswagen biedt verschillende modellen aan met dubbele cabine, waaronder de Transporter en de Crafter.
 • Ford: Ford biedt verschillende modellen aan met dubbele cabine, waaronder de Transit en de Ranger.
 • Mercedes-Benz: Mercedes-Benz biedt verschillende modellen aan met dubbele cabine, waaronder de Vito en de Sprinter.
 • Renault: Renault biedt verschillende modellen aan met dubbele cabine, waaronder de Trafic en de Master.

Naast deze merken zijn er nog tal van andere opties beschikbaar. Het is altijd verstandig om meerdere merken en modellen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Welke grootte van busje met dubbele cabine moet ik kiezen?

De grootte van het busje met dubbele cabine dat je moet kiezen, hangt af van het aantal passagiers dat je wilt vervoeren en de hoeveelheid bagage of materiaal die je bij je hebt. Hieronder bespreken we een aantal van de meest voorkomende maten van busjes met dubbele cabine:

 • Compact: Een compacte busje met dubbele cabine biedt plaats aan 4 personen en heeft een laadruimte van ongeveer 1,5 kubieke meter.
 • Medium: Een medium busje met dubbele cabine biedt plaats aan 5-6 personen en heeft een laadruimte van ongeveer 3 kubieke meter.
 • Groot: Een groot busje met dubbele cabine biedt plaats aan 7-9 personen en heeft een laadruimte van ongeveer 6 kubieke meter.

Als je twijfelt over welke grootte van busje met dubbele cabine je moet kiezen, dan kun je het beste contact opnemen met het verhuurbedrijf voor advies.

Hoe kan ik een busje met dubbele cabine huren?

Een busje met dubbele cabine huren is relatief eenvoudig. Hieronder bespreken we de stappen die je moet doorlopen:

 • Zoek een verhuurbedrijf: Zoek een verhuurbedrijf dat busjes met dubbele cabine aanbiedt. Vergelijk meerdere verhuurbedrijven voordat je een keuze maakt.
 • Kies een model: Kies een model van busje met dubbele cabine dat past bij jouw wensen en behoeften.
 • Geef de huurperiode door: Geef aan voor welke periode je het busje wilt huren.
 • Maak een reservering: Maak een reservering bij het verhuurbedrijf en betaal eventueel een aanbetaling.
 • Haal het busje op: Haal het busje op bij het verhuurbedrijf op de afgesproken datum en tijd.
 • Lever het busje weer in: Lever het busje weer in bij het verhuurbedrijf op de afgesproken datum en tijd.

Busje met dubbele cabine huren flexibel en betaalbaar

Tips voor het veilig rijden met een busje met dubbele cabine

Als je een busje met dubbele cabine huurt, dan is het belangrijk om veilig te rijden. Hieronder geven we een aantal tips voor veilig rijden met een busje met dubbele cabine:

 • Controleer de bandenspanning: Controleer regelmatig de bandenspanning van het busje om te voorkomen dat je met een lekke band komt te staan.
 • Houd rekening met de afmetingen: Een busje met dubbele cabine is groter dan een standaard personenauto. Houd daarom rekening met de afmetingen van het busje bij het rijden en parkeren.
 • Rijd defensief: Rijd defensief en houd voldoende afstand tot andere voertuigen.
 • Let op de lading: Zorg ervoor dat de lading goed is vastgezet en verdeeld over het busje om te voorkomen dat het busje uit balans raakt.
 • Controleer de verlichting: Controleer regelmatig de verlichting van het busje om te zorgen dat je goed zichtbaar bent op de weg.

Een busje met dubbele cabine kan een handige oplossing zijn als je met een groep mensen op pad gaat, of extra ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld gereedschap of materiaal. Bij het huren van een busje met dubbele cabine zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten, zoals de huurprijs, het brandstofverbruik en de laadruimte. Door meerdere verhuurbedrijven en modellen te vergelijken kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.

Scroll naar boven