BBQ’en zonder rookontwikkeling? Ontdek de kracht van een BBQ met afzuigkap!

BBQ met afzuigkap geen vieze luchtjes

De zomer is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om de BBQ weer uit de kast te halen. Maar wat als je geen zin hebt in een rokerige keuken en stinkende kleding na het BBQ’en? Dan is een BBQ met afzuigkap de oplossing! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze handige apparaten.

Wat is een BBQ met afzuigkap?

Een BBQ met afzuigkap is een barbecue waarbij er boven de grill een afzuigkap is geplaatst. Deze afzuigkap zorgt ervoor dat de rook en dampen die vrijkomen bij het grillen worden opgevangen en afgevoerd. Hierdoor blijft de lucht in de omgeving van de BBQ fris en schoon.

Voordelen van een BBQ met afzuigkap

Een BBQ met afzuigkap heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele BBQ. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Geen rook en stank in huis

Een van de grootste voordelen van een BBQ met afzuigkap is dat je geen last hebt van rook en stank in huis. De afzuigkap zorgt ervoor dat alle rook en dampen die vrijkomen bij het grillen direct worden afgevoerd. Hierdoor blijft de lucht in huis fris en schoon.

Geen last van je buren

Als je in een appartement woont of een kleine tuin hebt, kan het grillen op een traditionele BBQ voor overlast zorgen bij je buren. Met een BBQ met afzuigkap heb je hier geen last van, omdat de afzuigkap ervoor zorgt dat alle rook en dampen direct worden afgevoerd.

Geen gedoe met kooltjes of gasflessen

Een ander voordeel van een BBQ met afzuigkap is dat je geen gedoe hebt met kooltjes of gasflessen. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt direct beginnen met grillen.

Makkelijk schoon te maken

Een BBQ met afzuigkap is makkelijk schoon te maken. De afzuigkap zorgt ervoor dat er minder vuil op de grill terechtkomt, waardoor je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken. Daarnaast zijn de meeste afzuigkappen voorzien van een vetfilter, waardoor het vet wordt opgevangen en je het filter makkelijk kunt schoonmaken.

Gezonder grillen

Een BBQ met afzuigkap zorgt ervoor dat je gezonder kunt grillen. Doordat de afzuigkap alle rook en dampen afvoert, adem je minder schadelijke stoffen in. Daarnaast blijft het vlees sappiger en droogt het minder snel uit.

Bbq met afzuigkap

Soorten BBQ’s met afzuigkap

Er zijn verschillende soorten BBQ’s met afzuigkap verkrijgbaar. Hieronder hebben we de meest voorkomende soorten voor je op een rijtje gezet:

Elektrische BBQ met afzuigkap

Een elektrische BBQ met afzuigkap is de meest voorkomende soort BBQ met afzuigkap. Deze BBQ werkt op elektriciteit en is hierdoor makkelijk in gebruik. Daarnaast is een elektrische BBQ met afzuigkap veiliger dan een traditionele BBQ, omdat er geen open vuur aanwezig is.

Gas-BBQ met afzuigkap

Een gas-BBQ met afzuigkap werkt op gas en is hierdoor makkelijk in gebruik. Daarnaast is een gas-BBQ met afzuigkap snel op temperatuur en kun je de temperatuur makkelijk regelen.

Houtskool-BBQ met afzuigkap

Een houtskool-BBQ met afzuigkap werkt op houtskool en geeft hierdoor een authentieke smaak aan het vlees. Daarnaast is een houtskool-BBQ met afzuigkap makkelijk te verplaatsen en kun je deze BBQ ook gebruiken op plekken waar geen stopcontact aanwezig is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ met afzuigkap?

Als je een BBQ met afzuigkap wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

Afmetingen

Let bij het kopen van een BBQ met afzuigkap op de afmetingen van de BBQ. Als je een kleine tuin hebt, is het bijvoorbeeld niet handig om een grote BBQ aan te schaffen. Daarnaast moet de afzuigkap groot genoeg zijn om alle rook en dampen op te vangen.

“Een bbq zonder afzuigkap is als een feest zonder muziek.”

Vermogen

Het vermogen van de BBQ met afzuigkap is ook belangrijk. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de BBQ op temperatuur is en hoe sneller je kunt beginnen met grillen.

Materiaal

Let bij het kopen van een BBQ met afzuigkap op het materiaal waarvan de BBQ is gemaakt. Een BBQ van roestvrij staal is bijvoorbeeld duurzamer dan een BBQ van aluminium.

Prijs

De prijs van een BBQ met afzuigkap kan behoorlijk variëren. Let bij het kopen van een BBQ met afzuigkap dan ook op de prijs-kwaliteitverhouding.

Merk

Er zijn verschillende merken BBQ’s met afzuigkap verkrijgbaar. Let bij het kopen van een BBQ met afzuigkap op het merk en de reputatie van het merk.

Hoe gebruik je een BBQ met afzuigkap?

Een BBQ met afzuigkap werkt net als een traditionele BBQ. Hieronder hebben we de stappen voor je op een rijtje gezet:

  1. Plaats de BBQ op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat deze stevig staat.
  2. Sluit de BBQ aan op het stopcontact en zet deze aan.
  3. Laat de BBQ op temperatuur komen. De meeste BBQ’s met afzuigkap hebben een temperatuurmeter, waardoor je precies kunt zien wanneer de BBQ op temperatuur is.
  4. Leg het vlees op de grill en grill deze aan beide kanten totdat het vlees gaar is.
  5. Haal het vlees van de grill en laat het nog even rusten voordat je het serveert.

BBQ en afzuigkap onafscheidelijk duo

Tips voor het gebruik van een BBQ met afzuigkap

Hieronder hebben we nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor het gebruik van een BBQ met afzuigkap:

Zet de afzuigkap aan voordat je begint met grillen

Zet de afzuigkap aan voordat je begint met grillen. Hierdoor kan de afzuigkap alvast alle rook en dampen opvangen voordat deze zich verspreiden in de omgeving.

Houd rekening met de windrichting

Houd bij het plaatsen van de BBQ met afzuigkap rekening met de windrichting. Plaats de BBQ bijvoorbeeld niet tegen de windrichting in, omdat de rook en dampen dan direct in de omgeving terechtkomen.

Maak de afzuigkap regelmatig schoon

Maak de afzuigkap regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Verwijder het vetfilter en maak deze schoon met warm water en afwasmiddel.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken van de BBQ met afzuigkap. Hierdoor kan het materiaal beschadigen.

Plaats de BBQ op een veilige plek

Plaats de BBQ met afzuigkap op een veilige plek, bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond en uit de buurt van brandbare materialen.

Een BBQ met afzuigkap is een handige oplossing als je geen zin hebt in een rokerige keuken en stinkende kleding na het BBQ’en. Er zijn verschillende soorten BBQ’s met afzuigkap verkrijgbaar, zoals een elektrische BBQ met afzuigkap, gas-BBQ met afzuigkap en houtskool-BBQ met afzuigkap. Bij het kopen van een BBQ met afzuigkap moet je letten op de afmetingen, vermogen, materiaal, prijs en merk. Een BBQ met afzuigkap werkt net als een traditionele BBQ, maar heeft als voordeel dat er geen rook en stank in huis ontstaat. Gebruik de tips in dit artikel om optimaal te genieten van je BBQ met afzuigkap!

Scroll naar boven